Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollstalangen död – bara 19 år gammal

Andrea Rinaldi.
Foto: INSIDEFOTO

Atalanta är en klubb i sorg.

Mittfältstalangen Andrea Rinaldi, 19, är död efter att ha fallit ihop under träning i hemmet.

”Vila i frid min broder. Jag kommer aldrig glömma dig”, skriver vännen och förre lagkamraten Dejan Kulusevski på Instagram.

Under söndagen kom de första rapporterna om den 19-årige fotbollsspelaren. Andrea Rinaldi, fostrad i Atalantas beryktade ungdomsakademi, hade drabbats av en hjärnblödning i samband med att han tränat i hemmet.

Hans föräldrar gjorde sitt yttersta för att rädda hans liv och Rinaldi fördes till sjukhuset i Varese, strax nordväst om Milano. Flera italienska medier, däribland La Gazzetta dello Sport, uppgav att han där kämpade för sitt liv.

Nu skriver Atalanta på sin officiella hemsida att Andrea Rinaldi har avlidit på sjukhuset.

Kulusevskis sorg: Andrea Rinaldi är död

”President Antonio Percassi och hela Atalanta-familjen är djupt bedrövade och lider med Andrea Rinaldis familj. Andrea bar den blåsvarta tröjan från 13 års ålder och var med U17-laget med om att vinna Scudetton och Supercupen. Han var älskad av alla”, skriver de i ett pressmeddelande.

Som fortsätter:

”Ditt vänliga leende kommer alltid att leva kvar i folks hjärtan, de som hade den stora lyckan att få träffa dig”.

Den svenske supertalangen Dejan Kulusevski, som numera tillhör jätteklubben Juventus, är årsbarn med Rinaldi och de spelade tillsammans på mittfältet i Atalantas framgångskrika ungdomslag.

Kulusevski har lagt ut en bild på Andrea Rinaldi på sin Instagram story med texten:

”Vild i frid min broder. Jag kommer aldrig glömma dig”.

Rinaldi har under säsongen representerat Serie D-klubben Legnano på lån från Atalanta.