Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ekdal nu presenterad: ”Jag är väldigt glad”

Foto: ANATOLY MALTSEV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL MALMBERG / JKPG SPORTS PHOTO AGENCY
Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

Albin Ekdal är klar för Sampdoria.

Serie A-klubben presenterade den svenske landslagsmittfältaren på sin hemsida under torsdagsmorgonen.

Efter tre säsonger i tyska Hamburg har Albin Ekdal flyttat vidare. Det ryktades först flitigt om portugisiska Sporting Lissabon – men i stället valde Ekdal att återvända till Italien. 

Foto: Sampdorias hemsida.

Ekdal klar för Sampdoria

Nu har Serie A-klubben Sampdoria presenterat Ekdal på sin hemsida. Samtidigt har 29-åringen tagit farväl av Hamburg-supportrarna. 

– Jag vill rikta ett speciellt tack till de otroliga HSV-fansen. Det har varit en ära att spela på Volksparkstadion, säger Ekdal till Hamburgs hemsida.  

SportExpressen har tidigare kunnat avslöja att Ekdals nya kontrakt sträcker sig över tre år. I avtalet ryms också en option på ytterligare ett år.

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Serie A och just Sampdoria. Jag ser fram emot en ny säsong och känner mig mycket motiverad och sugen på det här nya äventyret. Tack till Sampdoria för den här möjligheten samt till Wagnsson Sport, Filippo Cavadini och Sascha Empacher för hjälpen att få detta att hända. Även stort tack till HSV och alla kring klubben som alltid behandlat mig bra och alla fans för en support som varit fantastisk, har Ekdal sagt till SportExpressen tidigare. 

https://twitter.com/EkdalAlbin/status/1029996101116612610