Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

John Guidetti på väg till Raiolas stjärnstall

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Ruud Verhalle

John Guidetti kan vara på väg att få samma agent som Zlatan Ibrahimovic. Enligt flera av varandra oberoende källor till SPORT-Expressen försöker Mino Raiola knyta till sig den svenske succéanfallaren.

Dessutom har Milan fått upp ögonen för 19-åringen.

– Det är en bra spelare och det är möjligt att vi tittar på honom, säger Milans värvningsansvarige Ariedo Braida till SPORT-Expressen.

John Guidettis dundersuccé med 18 mål på 16 matcher i Feyenoord har gett eko i fotbolls-Europa och i tisdags blev han också uttagen till träningslandskampen mot Kroatien.

Den senaste tidens storspel har gjort svensken stekhet på marknaden och det har gjort att inte bara storklubbar är intresserade av att värva honom.

Lovar ny anfallare

Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola, som har spelare som Mario Balotelli och Maxwell i sitt stall, försöker nu knyta till sig den 19-årige guldklimpen. Det uppger flera av varandra oberoende källor för SPORT-Expressen.

I samband med Milans hemmaamatch mot Cagliari den 6 februari gick Mino Raiola ut i italienska medier och sa att han skulle fixa en anfallare till Milan i sommar - detta efter att klubben gått miste om Carlos Tevez.

I samma veva bekräftar Milans värvningsansvarige Ariedo Braida att klubben fört diskussioner om John Guidetti.

– Ja, jag har hört om honom och det är flera personer som ringt mig och talat om honom, det är en bra spelare. Vi söker värvningar till sommaren och kommer att kolla i Holland, Italien, Tyskland bland annat.

Att Raiola försöker värva John Guidetti är känsligt, då 19-åringen fortfarande står under kontrakt med sin nuvarande agent Per Jonsson.

"Inga kommentarer"

En tänkbar lösning skulle kunna vara att Raiola går in som medhjälpare och inleder ett samarbete med Jonsson.

– Det är inget jag kan kommentera, säger Johns pappa Mike Guidetti.

Raiola säger själv att han inte har pratat med Guidetti.

Stjärnorna i Mino Raiolas stall

Zlatan Ibrahimovic, anfallare, Milan

Mark van Bommel, mittfältare, Milan,

Mario Balotelli, anfallare, Manchester City

Maxwell, försvarare/mitfältare, Paris SG

Marek Hamsik, mittfältare, Napoli