Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jätteglad att han hittat rätt i Cagliari”

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

DOHA. Robin Olsen har hyllats som en av Serie A:s bästa målvakter sedan han kom till Cagliari. 

I eftermiddag ställs den svenske landslagsmålvakten mot Zlatan Ibrahimovics Milan - och hoppas då se till att Cagliari studsar tillbaka efter 4-0-förlusten mot Juventus senast.  

- Robin är oerhört stark mentalt och jag är jätteglad att han hittat rätt i Cagliari, säger förbundskapten Janne Andersson. 

Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen lånades inför den här säsongen ut från Roma till Cagliari. En flytt som gjort landslagets förstemålvakt gott. 

Han rankas som en av den italienska ligans bästa målvakter numera. Den 25 november mot Lecce blev svensken utvisade efter ett tumult som slutade i att Olsen knuffade en motspelare. Efter att Olsen blivit avstängd i tre Serie A-matcher var han tillbaka mellan stolparna i 0-4-förlusten mot Juventus i helgen. 

Stormöte med Milan 

Nu väntar ett möte med Zlatan Ibrahimovics Milan, där Cagliari hoppas studsa tillbaka efter tre förluster i rad. 

- Jag tycker han har varit en av Serie A:s bästa målvakter. Och jag tycker det var extremt olyckligt att han fick den där utvisningen (mot Lecce den 25:e november.) Det är en sån där ögonblicksgrej som får stora konsekvenser. 

- Men jag hoppas inte han tappat formen. Jag såg inte målen han släppte in mot Juventus men jag pratade med Mats Elfvendahl vår målvaktstränare och han sa att det knappast var Robins fel att det förlorade, säger förbundskapten Janne Andersson. 

”Glad att han hittat rätt” 

Andersson tror att Olsen kommer att fortsätta spela en avgörande roll för Cagliari. 

- Jag är övertygad att han har fortsatt god form. Robin är väldigt stark mentalt så jag tror inte att han blir sänkt för att det blev 4-0 till Juventus. Utan han är stark och då blir det en rolig match mot Milan. 

Förbundskaptenen menar att Olsen visat tidigare att han är en världsmålvakt. Framför allt under VM-slutspelet i Ryssland senast. 

- Jag tror jag har sagt det tidigare men man glömmer ibland att Robin vara skadad rätt länge innan VM-slutspelet 2018 och kommer in i ett mästerskap och gör det så bra som han gör det. Robin är en fantastisk målvakt som är oerhört skicklig och jag är jätteglad att han hittat rätt i Cagliari.