Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är väldigt glad att komma just hit”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO BILDBYRÅN

Albin Ekdal är klar för italienska klubben Sampdoria.

Nu har SportExpressen fått det första meddelandet från landslagsmittfältaren. 

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till serie A och just Sampdoria, säger Ekdal. 

Det sista i Albin Ekdals övergång till Sampdoria håller i skrivande stund på att slutföras. Han läkarundersöktes i måndags inför flytten från Hamburg, som kostar Serie A-klubben 25 miljoner kronor.

Nu har SportExpressen fått det första snacket från landslagsmittfältaren sedan affären blev klar. 

 

LÄS MER: Uppgift: MFF:s guldhjälte kan hamna i Serie A 

 

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till serie A och just Sampdoria. Jag ser fram emot en ny säsong och känner mig mycket motiverad och sugen på det här nya äventyret. Tack till Sampdoria för den här möjligheten samt till Wagnsson Sport, Filippo Cavadini och Sascha Empacher för hjälpen att få detta att hända. Även stort tack till HSV och alla kring klubben som alltid behandlat mig bra och alla fans för en support som varit fantastisk, säger Ekdal. 

Ekdal till Sampdoria

Agenten Martin Klette berättar att Sampdoria har bedyrat för Ekdal att han kommer att få en nyckelroll i klubben. Kontraktet sträcker sig över tre år och innehåller en option på ett fjärde år. 

– Det är skönt att det är klart och att det blev en så pass bra helhetslösning fotbollsmässigt, socialt och ekonomiskt. 

– Sampdoria är en klassisk serie A klubb med något riktigt spännande på gång. Det märks på deras intresse för Albin att han ses som en nyckelspelare.