Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi pratar ofta – är lyckligt lottad”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Här presenteras Dejan Kulusevski officiellt av Juventus.

Han får tröja nummer 44.

Och den 20-årige svensken ser fram emot att spela ihop med Cristiano Ronaldo.

– Cristiano är en fantastisk kille, säger Kulusevski.

Affären blev klar redan i januari och han har faktiskt redan hunnit spela en träningsmatch med klubben, men det var först i dag som Dejan Kulusevski officiellt blev presenterad av Juventus.

20-åringen, som värvades för runt 365 miljoner kronor, mötte media på en presskonferens på den nya hemmaarenan Allianz Arena och poserade med tröja nummer 44.

– Jag är glad över att vara i Juventus, säger Kulusevski.

– Jag är här för att vinna allting, från tvåmålsspel på träningarna till officiella matcher. Jag vill vinna och bli bättre för varje dag som går.

Har Pirlo som tränare

Han är medveten om att han kommit till en ny verklighet, med stenhårda krav.

– Om man inte är 100 procent fokuserad i Juventus, då syns det. Du kan inte tänka på någonting annat än att utvecklas. Och som sagt, jag ska göra allting för att vinna här.

Tränare i Juventus är ingen mindre än den gamle storspelaren Andrea Pirlo, som ersatte Maurizio Sarri inför den här säsongen. Det är Pirlos allra första uppdrag som tränare för ett seniorlag.

– Pirlo är fantastisk. Han pratar mycket med mig och hjälper mig. Att få bli coachad av honom är en ära. Det som han berättar för mig gör verkligen skillnad.

Debut på söndag?

Dejan Kulusevski ser också fram emot att få spela ihop med Cristiano Ronaldo, som han faktiskt assisterade till ett mål i den där träningsmatchen (5-0 mot Novara).

– Cristiano är en fantastisk kille. Vi pratar ofta och jag är lyckligt lottad som får chansen att spela med honom. Jag hoppas kunna hjälpa honom på planen och hans uppmuntrande ord gör mig ännu mer taggad, säger Kulusevski som lämnade Brommapojkarna 2016 och hamnade i Juventus via sejourer i både Atalanta och Parma.

Tävlingsdebuten för Juventus kan komma redan på söndag. Då möter de Sampdoria i premiären av Serie A och Dejan Kulusevski uppges vara högaktuell för en plats i startelvan.

”Jag känner att jag kan bli bäst i världen”

Dejan Kulusevski intervjuas av SVT:s Johan Kücükaslan i ”Landslagsstjärnan”. Hör honom berätta om kampen att nå sin dröm i Juventus.