Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är emot att värva 38 år gamla spelare”

Han jagar adrenalinet. Hör Zlatan Ibrahimovics ord när han presenterades av Milan i början av januari.
Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Massimiliano MirabelliFoto: INSIDEFOTO

Zlatan Ibrahimovic har hyllats stort sedan återkomsten till Milan. 

Men inte alla är stormförtjusta över svenskens ankomst. 

– Det är inte den gamle Ibra, säger den förre sportchefen Massimiliano Mirabelli till Radio Sportiva. 

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Milan. Och redan i svenskens första match stod det klart att det är en populär spelare som återvänt till San Siro. 

Anfallaren startade på bänken i matchen mot Sampdoria, och så fort han visade minsta tecken på att börja värma upp vaknade publiken. När Zlatan väl byttes in vrålade Milan-fansen sig hesa. 

Den 38-årige svensken har inte bara tagits emot väl av fansen, utan också hyllats i den italienska pressen. Tidningarna pekar ut Zlatan Ibrahimovic som en nyckelfaktor till Milans förbättrade resultat efter nyår, något även tränaren Stefano Pioli var inne på tidigare i veckan

– Vi pratar om en stor vinnare. Han har varit och är fortfarande en av världens bästa spelare. Han är väldigt intelligent och han kom in i laget på ett diskret sätt, sa Pioli. 

Zlatan-värvningen får kritik

Men Milans förre sportchef Massimiliano Mirabelli, som fick sparken av klubben för ett och ett halvt år sedan, är inte lika övertygad. 

– Jag är emot att värva spelare som är 38-39 år gamla. Vi får inte bli nöjda och måste försöka konkurrera med de engelska, tyska och spanska klubbarna, säger Mirabelli i en intervju med Radio Sportiva, enligt Milan News

Mirabelli lägger till: 

– Det är en bra historia, för spelaren vad med och skrev viktiga kapitel i Italiens och Milans historia. Det är uppenbarligen inte den gamle Ibra, men vi får vara nöjda med det i januarifönstret. Det var en fin comeback för fansen.