Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Italienska ligan byter svensk tv-kanal

Inter får jubla i TV4 Sport med SPORT-Expressen nästa säsong.
Foto: AP
Serie A flyttar kommande säsong från Kanal 9 till TV4 Sport.
- Vi ser fram emot att skapa en trygg hemvist i TV4 Sport för en av världens bästa ligor. Ligan med Europas i särklass mest intensiva och passionerade derbyn, från Milano i norr till Sicilien i söder, säger Hans Pekkari, vd TV4 Sport.
Dessutom kommer TV4 Sport att sända delar av SM-slutspelet i ishockey 2011.
Många supportrar av italiensk fotboll rasade mot Kanal 9 tidigare den här säsongen eftersom kanalen, trots att de hade rättigheterna, valde bort att sända en rad toppmatcher från serie A.

TV4 Sport tar över...

Nästa säsong slipper serie A-fansen det bekymret.
TV4 Sport har köpt rättigheterna till den italienska högstaligan för de kommande två åren och utlovar upp till sex direktsända matcher i veckan, med klassiska storlag som Inter, Milan, Roma och Juventus.

...och visar slutspel i hockey

Dessutom har kanalen säkrat minst tio slutspelsmatcher i elitserien under våren 2011.
- Vi vet att hockey är en populär sport bland våra tittare och SM-slutspelet är en modern svensk idrottsklassiker som röner stort intresse över hela landet, säger TV4 Sports vd Hans Pekkari i ett pressmeddelande.