Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Italienska hyllningen: ”Är en levande mur”

Foto: TELENEWS - ELIO VERGATI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KOMMERSANT PHOTO / POLARIS / KOMMERSANT PHOTO / POLARIS POLARIS IMAGES

Robin Olsen spelar i Serie A nästa säsong.

Nu får han motta lovord från en förväntansfull italiensk press. 

Enligt Sky Italias sillyguru Gianluca DiMarzio är affären i princip helt klar. Läkarundersökningen genomförs i dag – och därefter kommer Robin Olsen vara en Roma-spelare. Svensken är på plats i Rom och ska därefter flyga ut till USA för att delta i klubbens försäsongsläger. 

Och i Italien är man spända för att se vad Olsen kan hitta på i Serie A. Kände sportjournalisten Alfredo Pedulla, som har skrivit för bland andra Corriere dello Sport, har gjort en analys av Olsens målvaktspel.

Robin Olsen hyllas i Italien

"Han blir och mer bekväm mellan stolparna, och på den tekniska fronten så har han mest utvecklats i sin rörlighet, trots att han är 198 centimeter och lång, och i sin reaktionsförmåga på bollar som slås från nära håll. Bollar som motståndare tror ska hamna i nätet hamnar i stället i Olsens händer", skriver Pedulla. 

Pedulla berömmer också Olsens sätt att stänga av skottmöjligheterna för motståndare.

"Han visar ett fantastiskt positionssinne och tvingar anfallarna att skjuta rakt på honom eller utanför. Han är i princip en levande mur", skriver Pedulla. 

 

LÄS MER: Champions League-finalen – allt du behöver veta.

LÄS MER: Här är Malmö FF:s väg till Champions League 2018.