Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Ingenting var värt nåt längre”

Foto: PRESSEFOTO ULMER/MARKUS ULMER / IMAGO/ULMER/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: ANDRES KUDACKI / AP
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/AFLOSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST

Gianluigi Buffon, 40, har under hela 2000-talet hyllats som en av världens bästa målvakter. Det har dock inte alltid varit problemfritt för den välmeriterade italienaren.

I en intervju med italienska Vanity Fair berättar målvakten om att han under en period i Juventus, ett par år efter att ha kommit dit från Parma, led av depression och panikattacker.

– Under ett par månader var ingenting värt något längre. Det kändes som om ingen brydde sig om mig, utan bara den fotbollsspelare jag var. Alla frågade efter Buffon men ingen om "Gigi". Jag var 25 år och red på en våg av berömmelse och framgång men det var en mycket tung tid, säger Buffon till Vanity Fair.

Vändpunkten för Buffon

Bland annat berättar Buffon om en incident inför en ligamatch, där han var nära att inte spela på grund av en panikattack. I slutändan blev dock den situationen en vändpunkt för "Gigi".

– Om jag inte hade gått igenom den erfarenheten, den dimman och den förvirringen som jag då delade med andra människor, kanske jag inte hade kunnat komma ur det. Jag förstod att det var då jag klev över från uppgivenhet till att kunna hantera de svagheter vi alla har, säger Buffon.