Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”I Zlatans värld finns ingen plats för rasism”

Zlatan Ibrahimovic under bråket med Romelu Lukaku.
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: LIVEMEDIA/IPA/ABACA / STELLA PICTURES/LIVEMEDIA/IPA/ABACA

Bråket mellan Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku fick rubriker över hela världen. 

Nu går Ibrahimovic ut och betonar att det inte handlar om rasism. 

”I Zlatans värld finns det ingen plats för rasism”, skriver han på Instagram

Det har från officiellt håll inte riktats några anklagelser om rasism mot Zlatan Ibrahimovic, 39, efter gårdagens jättebråk mellan honom och Romelu Lukaku i kvartsfinalen av den italienska cupen. 

Enligt Gazzetta dello Sport så finns det inget i domarrapporten som skulle få det italienska förbundet att närmare studera ljudupptagningarna från matchen. 

Trots detta känner sig den svenska storstjärnan nödgad att på såväl sitt Instagram som Twitterkonto betona att det inte handlar om rasism. 

”I Zlatans värld finns det ingen plats för rasism. Vi är alla människor – vi är alla jämlikar. Vi är alla spelare, vissa bättre än andra”, skriver han. 

https://www.instagram.com/p/CA8pPu2nDMC/?igshid=1rfiq4tecd73u

Flera stora italienska medier, däribland Gazzetta dello Sport, Tuttomercatoweb och Gianluca DiMarzio har skrivit om Zlatans kommentar på Instagram, dock utan att hänvisa till var de påstådda anklagelserna om rasism kommer ifrån. 

Det sa Zlatan och Lukaku till varandra

Den italienska tv-kanalen RAI sport kunde under onsdagsmorgonen avslöja vad som sades i den heta ordväxlingen mellan Zlatan och hans belgiska anfallskollega Lukaku. 

”Din åsna. Okej, ropa efter din mamma. Gå och gör din voodoo-skit”, sa Zlatan till Interspelaren. 

”Vill du prata om din mamma. Du och din fru kan dra åt helvete”, svarade Lukaku. 

Voodoohånet är en referens till en gammal händelse. I januari 2018 påstod Evertons delägare Farhad Moshiri att Lukaku ”befunnit sig på en pilgrimsfärd i Afrika eller någonstans, utförde voodoo och fick ett meddelande om att gå till Chelsea”. Lukaku, som gick till Manchester United, uppskattade inte Moshiris ord och enligt The Guardian funderade belgaren på att dra sin förre ägare inför rätta. 

Zlatan bad om ursäkt till sina lagkamrater

Matchen slutade med förlust för Milan som därmed är utslaget ur cupspelet. Zlatan, som likt Lukaku varnades efter bråket, drog på sig ett rött kort och får hård kritik för sin insats i italiensk press

Enligt tränare Stefano Pioli ska svensken ha bett om ursäkt i omklädningsrummet till sina lagkamrater för att han blev utvisad. 

Football Italia, som hänvisar till italienska Sky, skriver att Zlatan dessutom haft ett möte med klubbledningen under onsdagen för att förklara för dem hur har ser på bråket mellan honom och Lukaku. 

Härnäst väntar match mot Bologna i Serie A för Milan. Den matchen spelas på lördag.