Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas efter succén: ”Kan spela överallt”

Foto: NICOLO' CAMPO / BILDBYRÅN
Foto: ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERS / ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTE
Foto: ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERS / ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Dejan Kulusevski hyllas stort efter gårdagens succé. 

Efter ett mål och en assist mot Spal i Coppa Italia får svensken höga betyg i den italienska pressen. 

– Han kan spela på alla positioner, säger Andrea Pirlo om landslagsmannen. 

Den svenske talangen Dejan Kulusevski får mer förtroende av Juventus tränare Andrea Pirlo. När Juventus spelade Coppa Italia mot Spal bildade svensken anfallspar med Alvaro Morata – vilket gav fina resultat. 

Morata gav Juve ledningen på straff och bara minuter senare var det dags för Dejan Kulusevski att leverera. Talangen stod för en fin aktion när han assisterade Gianluca Frabrotta som utökade Juventus ledning till 2-0. 

Kulusevski skulle även hitta in i målprotokollet. Svensken kom fri och placerade läckert in 3–0 – innan Federico Chiesa fastställde slutresultatet 4–0. 

”Han kan spela överallt”

Landslagsmannen hyllas i den italienska pressen efter sin insats. Gazzetta dello Sport ger honom en sjua, det högsta betyget i laget som han delar med Rabiot, Chiesa och Frabrotta. 

Kulusevski visar att han fortfarande har siktet inställt, det visar han med både assisten till 2-0 och egna målet”, skriver den italienska tidningen. 

Även Juventus tränare Andrea Pirlo hyllar svenskens insats. 

– Kulusevski spelar på många olika positioner. Jag frågade honom i dag om hur han kände för att spela anfallare för att fylla en lucka där, men han kan spela överallt. Det är tråkigt att han är avstängd mot Sampdoria, men då får han tid att återhämta sig för nästa match, säger Pirlo enligt Football-Italia.