Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas efter succén: ”Satte avtryck direkt”

Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Juventus bröt Milans svit. 

Dejan Kulusevski byttes in och briljerade. 

Nu belönas svensken med hyllningar i italiensk press. 

– Han bidrar med djup, hastighet och sätter direkt avtryck med en assist, skriver Gazetta dello Sport. 

Milan hade inte förlorat i ligan sedan den 8 mars. Men när Juventus gästade bröts den positiva trenden för klubben. Federico Chiesa stod för de två inledande målen och ersattes sedan av Dejan Kulusevski i den andra halvleken.

Svensken gjorde ett avtryck direkt. I den 76:e minuten assisterade han Weston McKennie som fastställde slutresultatet 3–1. 

Hyllas i pressen

– Det är exakt så här vi vill se Kulusevski. Han utmanar sin back, och vilket sätt han gör det på, säger experten Matias Concha i C More.

Kulusevski hyllas även i italiensk press. I Gazetta dello Sport tilldelas han en sjua i betyg, bara Chiesa och målvakten Szczesny fick ett bättre betyg. 

”Chiesa går av med smärtor men det märks inte eftersom Juve får in Kulusevski sin egen Leao. Han bidrar med djup, hastighet och sätter direkt avtryck med en assist”, skriver Gazetta dello Sport. 

Ronaldo kritiseras

Cristiano Ronaldo fick dock inga höga betyg. Juventus stjärna tilldelas endast en femma av den italienska tidningen som skriver: ”Ronaldo expanderade inte spelat, syntes inte, samtidigt som han blev ignorerad av sina lagkamrater”

Milan behåller dock sin serieledning i Serie A trots förlusten. Laget har en poäng mer än Inter och sju poäng mer en Juventus. Turinlaget har dock en match mindre spelad.