Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas: ”Han är helt enkelt helt otrolig”

Kulusevski under mötet med ParmaFoto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Janne AnderssonFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski är uttagen i landslaget inför avslutande EM-kvalmatcherna.

Samtidigt fortsätter han skapa rubriker i Italien – och hyllas nu stort efter sin insats i Parmas seger mot Roma.

När svenska landslaget ställs mot Rumänien och Färöarna i avslutningen på EM-kvalet tar 19-årige Dejan Kulusevski plats i truppen för första gången.

– Han har en förmåga att göra avgörande grejer på planen och sätter sina kompisar i bra lägen och har också bra egna avslut, sa Janne Andersson när truppen presenterades

Anfallaren har gjort succé i Parma under hösten – och formen är inte nedåtgående inför landslagssamlingen. Efter Parmas 2-0-seger mot Roma i går öses lovorden över Kulesevski och tidningarna utser honom till matchens bästa spelare.

”Kulusevski har varit sensationell för Parma hela säsongen och han gör en mästerlig insats mot Roma. Atalanta äger honom och det är redan en hel del snack om stora klubbar som försöker att värva honom i januari”, skriver serie A-skribenten David Amoyal på Twitter.

”Dejan Kulusevski kommer att ha en fantastisk karriär”, skriver ESPN:s Matteo Bonetti på Twitter. 

Kulusevski får högst betyg på planen

Italienska Eurosport ger Kulusevski 7,5 i betyg, vilket är högst av samtliga spelare på planen.

”Han är helt enkelt otrolig. Från första minuten till den nittionde sprang han och pressade alla. Det tog aldrig stopp, ett konstant hot för motståndarna och väldigt nyttig i försvarsspelet”, skriver italienska Eurosport.

La Gazetta dello Sport ger också svensken 7,5 i betyg.

”Finns överallt i 90 minuter, sveper in crossbollar och assist, kommer tillbaka och ger en hjälpande hand: med denna Kulusevski spelar man med tolv man”, skriver de enligt Fotbollskanalens Headlines, som rapporterar att Kulusevski även får 7,5 i betyg av Corriere dello Sport. 

Kulusevki gjorde inga poäng i matchen, men Parmas andre landslagssvensk Riccardo Gagliolo noterades däremot för en assist. Gagliolo klev däremot senare av matchen skadad.

 U21-talangerna uttagna i landslaget

Janne Andersson presenterar truppen