Hiljemark sågas av den egna klubben

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Marcus Ericsson/Ombrello / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Oscar Hiljemark har jobbat sig in i landslaget, men klubbtillvaron går desto tyngre.

Nu har svensken blivit sågad ganska så skoningslöst av Palermos president Maurizio Zamparini.

– Att en spelare av hans kaliber levererar så här undermåligt är mycket märkligt, säger han till Corriere dello Sport.

Oscar Hiljemark köptes av Palermo inför den förra säsongen och blev snabbt en nyckelspelare i den vulkaniska presidenten Maurizio Zamparinis lagbygge. Succén gick inte obemärkt förbi och redan i januari ryktades det om en försäljning till bland annat Premier League-lag för summor runt 100 miljoner kronor.

Men Hiljemark blev kvar på Sicilien och den här säsongen har spelet inte stämt som tidigare. I helgen fick svensken uppleva något han aldrig gjort i karriären. Efter att ha startat på bänken kom han in i den 15:e minuten - men blev sedan utbytt i paus (mot Robin Quaison). Nu höjer Zamparini rösten och undrar själv vad det är som håller på att hända Hiljemark.

"Levererar undermåligt"

– Även jag ställer mig frågan vad det är som händer med Hiljemark egentligen. Att en spelare av hans kaliber levererar så här undermåligt är mycket märkligt, säger han till Corriere dello Sport.

– Fast det är bara i Palermo, för i det svenska landslaget spelade han från start mot Bulgarien och var en av huvudpersonerna. Han gjorde dessutom mål.

– Det är som att han inte trivs i Palermo, nästan som om han försöker leta sig till andra ligor. Vi har dock verkligen behov av en mittfältare som honom.

"Hiljemark har problem"

Zamparini står bakom tränaren Roberto De Zerbis val att byta ut Hiljemark i halvlek.

– Om det var ett förnedrande byte? Det skulle jag inte säga. De Zerbi behöver erfarenhet och växa tillsammans med laget men beslutet att ta ut Hiljemark var ett taktiskt byte, vi behövde en mer offensiv spelartyp. Dessutom är det viktigt för De Zerbi och hans fotbollsfilosofi att alla spelare är motiverade och lyhörda. Det kanske är just där vi finner Hiljemarks problem, i symbiosen med tränaren. Det är också därför jag nu söker svar på vad det egentligen är som händer med Hiljemark.