Foto: CESARE ABBATE / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: CESARE ABBATE / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CESARE ABBATE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CESARE ABBATE / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: CESARE ABBATE / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CESARE ABBATE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CIRO FUSCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: CIRO FUSCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CIRO FUSCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Higuain sänkte Napoli – igen

Publicerad

Gonzalo Higuain fortsätter att straffa sitt gamla lag Napoli. 

Argentinaren blev matchens enda målsskytt när Juventus vann toppmötet med 1-0. 

Att "släkten är värst" är en utsliten klyscha i idrottsvärlden. Men när det gäller Gonzalo Higuain och Napoli så stämmer det väldigt väl. 

Argentinaren var målkung i Neapel under tre säsongen innan han tog det kontroversiella beslutet att lämna för spel med Juventus. Napolifansen gick från att älska honom till att hata honom. 

Deras känslor för honom har inte blivit direkt varmare när Juventus och Napoli har mötts heller. 

Higuain straffade Napoli på nytt

Inför fredagens toppmatch så hade Higuain gjort fyra mål för Juventus på fyra matcher mot Napoli (Serie A och Coppa Italia). Nu var det dags för det femte. 

Redan i den 12 minuten gick Napoliförsvaret bort sig och Paulo Dybala kunde väldigt enkelt spela fram bollen till en helt fristående Higuain som sedan var iskall i avslutningen. 

Napoli saknade inte chanser att kvittera i matchen, både José Callejon och Lorenzo Insigne kom nära, men skotten gick precis utanför. 

Efter Juventus seger knappar de in på Napoli i toppen. Det skiljer nu bara en poäng mellan lagen. 

Sarris ilska: "Trodde jag skulle dö innan jag fick se det"

Något som många tv-tittare hängde upp sig på under matchen var lagens matchtröjor. Napoli, till vardags i ljusblå tröjor, spelade i svart medan Juventus i stället för svartvitt spelade i gult. 

De var inte ensamma om att tänka på det. 

Napolitränaren Maurizio Sarri var "uppriktigt sorgsen" över att lagen inte spelade i sina vanliga färger. 

– Jag trodde jag skulle dö innan jag såg en match mellan Napoli och Juventus med svarta mot gula tröjor. Det gjorde ont, och jag gissar att det gjorde ont för de som växte upp med Paniniklistermärken och känner tillhörighet med klubbfärgerna, säger han enligt FootballItalia

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag