Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemligheterna bakom Ronaldos superfysik

Är pappa till fyra barn. Har du full koll på Ronaldo?
Foto: DANIEL COLE / AP TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo, 34, imponerar fortsatt på fotbollsvärlden med sina fysiska uppvisningar. 

Och det är en minst sagt disciplinerad livsstil som ligger bakom portugisens superkropp. 

– Jag kan spela till jag är 41, har Ronaldo sagt. 

 

Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

Domaren ska strax blåsa av för halvtid på Juventus Stadium i Turin. Det står 1-1 mellan Juventus och Sampdoria, och de flesta spelare befinner sig nere vid gästernas straffområde. 

Cristiano Ronaldo? Han hänger, till synes tyngdlös, två och en halv meter ovanför marken. Portugisen skallar stenhårt in bollen till 2-1 och blir matchhjälte – men det är 34-åringens spänst snarare än målet som får fotbollsvärlden att gå i spinn. 

”Det är helt vansinnigt hur högt han hoppade och hur längde han hängde i luften”, skrev BBC:s James Horncastle.  

”HERREGUD CRISTIANO”, skrev tv-ankaret Ross Dyer. 

Att påstå att Ronaldos fysik ligger bakom en stor del av hans framgångar som fotbollsspelare lägger knappast grunden till en helt ny diskurs om den portugisiske fotbollsstjärnan. 

– Han är ett resultat av hård träning. Han är ingen naturlig talang, sa Zlatan Ibrahimovic till ESPN 2016. 

Ronaldo sa själv till Sky 2017 att hans biologiska ålder var 23 och att han skulle kunna fortsätta spela efter att han fyllt 41. 

Hemligheten bakom Ronaldos fysik

Nu har news.com.au presenterat en inblick i Ronaldos disciplinerade liv, som avslöjar en liten del av hemligheten bakom 34-åringens superform. 

Sajten skriver att Ronaldo kan äta upp till sex mål om dagen, och hans val av livsmedel faller tydligt inom ramen för vad som brukar kallas medelhavskost: Fisk, sallad, tomater oliver, ägg, bläckfisk. 

Ronaldo ska även ha kallat kyckling för ”magisk”, på grund av dess höga proteininnehåll och jämförelsevis låga fetthalt. 

Anfallaren tillbringar flera timmar om dagen i gymmet, där han ägnar stor del åt pilates-baserad träning som både ska ge styrka och förebygga skador. Enligt news.com.au lägger Ronaldo ner mycket tid på simning och kör ett simpass hemma i sin pool efter varje match. 

Ronaldo sover åtta timmar per dygn

Ronaldo ska även ha köpt en kryoterapi-kammare för nästan en miljon kronor, inspirerad av den franske ikonen Franck Ribery. Kammaren kyler under korta perioder ner kroppen med temperaturer ner mot 200 minusgrader, även detta görs för att påskynda återhämtning och förebygga skador. 

Den femfaldige Champions League-vinnaren ser också till att få minst åtta timmars sömn per natt – utöver tupplurer under dagen. 

Cristiano Ronaldo står på 14 mål för Juventus i Serie A den här säsongen och ligger tvåa i skytteligan bakom Ciro Immobile. Ligans snabbaste anfallare hittar vi dock i Milan – där 38-årige Zlatan Ibrahimovic stått för säsongens högsta fartnotering hittills. 

https://www.instagram.com/p/B7DuHeOg4xB/?utm_source=ig_embedhttps://www.instagram.com/p/B0JdzVKolD1/