Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemligheten bakom bilderna på Ronaldo

Cristiano Ronaldo.Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/ABACA PRESS ABACA PRESS

Cristiano Ronaldo chockade i veckan sina lagkamrater med sin stenhårda träning.

Nu avslöjas hemligheten bakom hans nya skor – som ska ta spelet till nästa nivå.

Förhoppningen är att bli snabbare än någonsin.

Att Cristiano Ronaldo gör allt för att förbättra sig som fotbollsspelare är allmän kännedom. Tidigare i veckan så imponerade han stort på de övriga i Juventus när han spenderade hela fyra timmar på individuell träning – innan lagets träning.

”Italienarna kunde inte tro sina ögon”, skrev tidningen Record

Den 35-årige portugisiske storstjärnan har under karantän visat upp sin intensiva träning på sociala medier, men det är inte bara träningen som ska se till att han presterar när Serie A drar i gång igen.

Tuttosport avslöjar nämligen att Ronaldo har börjat använda sig av en ny typ av dobbar på skorna, som är hämtade från rugbyn.

Satte säsongsrekord

De nya dobbarna ska ge ett bättre grepp på planen och öka hans springhastighet. Han är däremot inte först med att använda rugbydobbar, utan Montpellieranfallaren Andy Delort har använt liknande skor sedan februari.

Resultatet? Rekordet för högst mätta hastigheten i Ligue 1 hittills den här säsongen med 36,8 kilometer i timmen, skriver Football Italia.

Dobbarna uppges vara gjorda av plast i stället för metal för att öka flexibiliteten och hastigheten ytterligare.

Serie A-fotbollen i Italien, där tolv omgånar återstår, planeras att återupptas den 20 juni igen efter att premiärminister Giuseppe Conte kommit med beskedet. 

Men redan den 13 juni så kommer semifinalreturerna i italienska cupen spelas. Där har Juventus med sig 1–1 från det första mötet med Milan. Samtidigt leder Juventus Serie A med ett poäng före tvåan Lazio.

 

 

 

https://www.instagram.com/p/CAh77qugIK6/?hl=sv