Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans uppvisning: ”Det är fantastiskt”

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More

Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt nionde och tionde mål för säsongen när Milan vann stormatchen mot Napoli med 3-1.

Svensken har gjort mål i alla sina sex Serie A-matcher den här säsongen.

– Det är ett fantastiskt avslut, säger experten Hasse Backe i C More efter den kraftfulla nicken som betydde 1-0.

Under söndagskvällen visade Zlatan Ibrahimovic att hans målform håller i sig i stormatchen borta mot Napoli.

Svensken startade som vanligt på topp för Milan och i den 20:e minuten fick han ett långt inlägg från vänsterbacken Theo Hernández. Zlatan mötte bollen med pannan i utkanten av straffområdet men nickade så hårt och välplacerat att målvakten Alex Meret inte nådde den.

– Det är ett sånt klassmål av Zlatan Ibrahimovic, utbrister kommentatorn Christopher Kviborg i C More.

– Det är ett fantastiskt avslut, säger experten Hasse Backe.

Zlatan har gjort mål i alla matcher

Målet var alltså Zlatans nionde på sex matcher i Serie A och han inte gått mållös från planen i ligan en enda gång den här säsongen.

– Det där är ett mål som ser enkelt ut för Zlatan att göra men på teknisk nivå är oerhört svårt att utföra, säger Christopher Kviborg.

Och det var inte slut där...

I den 54:e minuten var Zlatan återigen på rätt plats vid den bortre stolpen och styrde in ett inlägg från Ante Rebic med låret. Målet betydde 2-0 i matchen och Zlatans tionde mål för säsongen.

Norrmannen gjorde första målet

Napoli reducerade genom Dries Mertens i den 63:e minuten men när Tiémoué Bakayoko drog på sig sin andra varning två minuter senare fick hemmalaget svårt att trycka på för en kvittering och Milan vann med 3-1 efter att norrmannen Jens Petter Hauge gjort sitt första mål för klubben.

Milan leder nu Serie A två poäng före Sassuolo och Zlatan toppar skytteligan, två mål framför Cristiano Ronaldo. Men i slutet av matchen råkade han ut för en oroande skada. Han blev utbytt i den 78:e minuten och fick sitt lår lindat.

Zlatan var dock på gott humör efter matchen när han pratade med Sky Italia om att förlänga sitt kontrakt med Milan.

– Efter att jag missade den där straffen (mot Verona, reds. anm) är det långt bort. Jag är inte den dominanta parten i den konversationen. Jag måste fortsätta prestera, sedan när Maldini vill prata så får vi se, säger Zlatan.