Här slår Ibrahimovic sönder spelarbussen

Milan stormar mot ligatiteln och supportrarna är i extas. Så är också Zlatan Ibrahimovic. Nu sprids ett klipp där svensken slår sönder spelarbussens vindruta för att elda i gång fansen.
Här slår Zlatan Ibrahimovic mot fönsterrutan inne i bussen.
Glasrutan som krossades.
Zlatan Ibrahimovic satt på bänken under hela matchen mot Atalanta. Nuy
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Milan stormar mot ligatiteln och supportrarna är i extas.

Så är också Zlatan Ibrahimovic. 

Nu sprids ett klipp där svensken slår sönder spelarbussens vindruta för att elda i gång fansen.

Efter tio svåra år råder det återigen fotbollsfeber i Milanos rödsvarta delar. Med en match kvar att spela har Milan, två poäng före stadsrivalen Inter, allt i egna händer inför helgens avgörande.

I potten: klubbens första ligatitel sen 2011.

Under söndagen besegrade man Atalanta med 2-0 inför ett kokande San Siro. Men stämningen var på topp långt innan matchen blåstes i gång.

Enligt sajten Sempre Milan var det över 2 000 supportrar som tog emot spelarna då de anlände till arenan 2,5 timme innan avspark.

Zlatan Ibrahimovic, vars kontrakt går ut efter säsongen, och vars fotbollsframtid är högst osäker, tillbringade hela matchen på bänken. Men han lyckas ändå sno åt sig en hel del rubriker efter segern mot Atalanta.

”Zlatan krossade fönstret”

I samband med att laget togs emot av supportrarna utanför San Siro drogs nämligen 40-åringen med i stämningen som rådde utanför spelarbussen.

Ibrahimovic försökte elda i gång supportrarna ytterligare och bankade flera gånger i bussens vindruta. Ett klipp som har fått stor spridning på sociala medier visar hur svenskens bankningar till slut orsakade en spricka i vindrutan.

”Zlatan Ibrahimovic krossar spelarbussens fönster”, skriver brittiska The Sun.

Tidningen fortsätter:

Inga personliga skador ska ha tillkommit. Men Ibrahimovics passionerade agerande inspirerade fansen till att göra San Siro till en kokande kittel”.

Tränaren Stefano Pioli fick inför matchen frågan om matchen mot Atalanta skulle bli Ibrahimovics sista på San Siro.

– Jag hoppas inte det. Han är en mästare på alla sätt, och då syftar jag inte bara på den tekniska aspekten, svarade han.

– Jag har en omätbar respekt för honom. Jag hoppas att det inte är det sista han gör här, men han är smart nog att kunna bestämma sin egen framtid.

Sen Zlatan Ibrahimovic återvände till Milan i januari 2021 har klubben gått från en mittenklubb till en toppklubb. Men när skadorna kommit tätare och tätare har speltiden minskat markant. Pioli har tidigare lyft fram Ibrahimovics ledaregenskaper vid sidan av planen och lyfte nyligen fram ett exempel från svenskens brandtal innan en match.

– Zlatan sa något underbart: ”Alla minns Milan-spelarna som vunnit Scudetton eller Champions League, så om vi vill bli ihågkomna har vi tre matcher på oss att uppnå det”.https://twitter.com/localteamtv/status/1525947531817062401?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1525947531817062401%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fotbollskanalen.se%2Fbloggar%2Fheadlines%2F2022%2F05%2F16%2Fzlatan-sprackte-bussrutan%2F