Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya målsuccén: Här slår Zlatan till igen

Zlatan skjuter 2-0 till Milan.Foto: C More
Ibrahimovic firar med sina lagkamrater.Foto: C More

Zlatan Ibrahimovic tog revansch efter en straffmiss mot Cagliari.

Han missade chansen att ge Milan 2-0 i första halvlek men i den andra dunkade han upp bollen i nättaket bakom Alessio Cragno.

– När han är revanschsugen brukar det sluta så där, säger experten Vicki Blommé i C More.

Milan har säkrat sjätteplatsen i Serie A den här säsongen och tog emot Cagliari i en betydelselös match under lördagskvällen.

Då tog Milan ledningen i den tionde minuten när Ragnar Klavan stötte in bollen i eget mål efter att den studsat i stolpen.

Milan fortsatte därefter att ligga på för ytterligare ett mål och var nära när Rafael Leão prickade ribban med en cykelspark.

Zlatan missade straff

Ännu en bra chans kom också i den 44:e minuten när Zlatan Ibrahimovic hade chansen från elva meter efter en hands i Cagliaris straffområde.

Svenskens straff var dock svag och Alessio Cragno i Cagliaris mål behövde inte sträcka sig så långt åt höger för att rädda skottet. 

Resultatet i halvtid blev därmed 1-0 till Milan men i andra halvlek fick Zlatan sin revansch.

I den 55:e minuten fick han bollen i ett nästan stillastående läge. Då drog han på med en stenhård projektil som hamnade i nättaket bakom Alessio Cragno.

– När han är revanschsugen brukar det sluta så där, säger C Mores expert Vicki Blommé.

”En del av det här projektet”

Fullträffen var Zlatans tionde på 18 matcher i Serie A och kort efter målet gjorde Samu Castillejo också 3-0 för Milan – vilket blev slutresultatet.

Milans seger innebär att laget slutar på 66 poäng i Serie A och laget tar ett kort sommarlov efter en positiv resultatrad.

Inför matchen gav sportchefen Paolo Maldini dessutom ett glatt besked till alla Milan-supportrar som hoppas få se Zlatan Ibrahimovic i laget även nästa säsong.

– Helt är ärligt så är Zlatan en del av det här projektet. Det kommer inte bli en enkel förhandling men vår intention är att behålla honom hos oss. Vi har många unga spelare som kan växa med ”Ibra” vid sin sida, sa Maldini till Sky Sport Italia.

Zlatan har haft en något brokig vår med uppehåll för såväl covid-19 som vadskada. Detta har hänt hittills under säsongen 2020.