Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är Zlatans alla tränare i karriären

Zlatan Ibrahimovic tillsammans med sin tränare i Juventus Fabio Capello. Italienaren är just nu engelsk förbundskapten. Foto: Sandro Perozzi
Zlatan och hans tränare - så har deras relation varit.

1998-99 MALMÖ FF

Roland Andersson/ Thomas Sjöberg
Kommentar: Som 17-18-åring var Zlatan utdömd av många i Malmö FF. Men Thomas Sjöberg och Roland Andersson såg något som inte de andra såg. De gav Zlatan tid och utrymme - och utvecklingen lät inte vänta på sig. "Thomas och Roland såg och trodde på mig", har "Ibra" sagt. Efter debutsäsongen i allsvenskan 1999 åkte MFF ned i superettan och Sjöberg/ Andersson fick sparken.

2000-01 MALMÖ FF

Michael Andersson
Kommentar: Till en början såg Zlatan och Michael Andersson ut att komma överens, men relationen försämrades med tiden. Tränaren tvingades skicka hem sin unge anfallare efter att Zlatan slagits med målvakten Jonnie Fedel under en träning. När "Ibra" var såld till Ajax bänkades han i sin avslutningsmatch med Malmö. Disciplinära skäl var orsaken enligt Michael Andersson.

2001 AJAX

Co Adriaanse
Kommentar: Zlatan kom till Amsterdam 19 år gammal. Han var den dyraste spelaren någonsin att gå från allsvenskan (82,5 miljoner kronor) men supertalangen fick en tufft start. Han fick inte förtroende från start av Adriaanse - och fick dåligt med speltid. Adriaanse, som under denna tid spridde mängder av märkliga uttalanden i pressen, sade följande om "Ibra" i en intervju några år efter han lämnat klubben: "Zlatan är en väldigt, väldigt svår person. Jag tycker att han är introvert, full av sig själv och någon som bara gör sin egen grej. Han har något fel i huvudet."

2001-04 AJAX

Ronald Koeman
Kommentar: Om det inte fungerade bra med Adriaanse gick det desto bättre med Koeman. Adriaanse sparkades i november 2001 och då Koeman klev in fick Zlatan en viktig och ordinarie roll i Ajax. Ibland var det ner, men mestadels upp. Och efter ett starkt tredje år i klubben blev Zlatan, med nye agenten Mino Raiola, klar för Juventus sommaren 2004. "Koeman och Krol (assisterande tränare under Koeman) var mycket bättre för mig," har Zlatan sagt.

2004-06 JUVENTUS

Fabio Capello
Kommentar: Redan under sin tid som tränare i Roma försökte Capello värva "Ibra". Det gick inte då - men han lyckades i Juve. Capello var en stor beundrare av Zlatan och jämförde honom ständigt med Marco van Basten. Därför fick Zlatan träna oerhört mycket på sitt straffområdesspel, en egenskap som växte betydligt under Capello. Det tog dock lång tid innan den individuella träningen gav utdelning, och målen uteblev. Därför fick Zlatan nöta bänk stundtals, och relationen med Capello var inte alltid perfekt. Efter splittringen verkar dock de bägge parterna gå mycket bra ihop och Capello har prisat Zlatan många gånger.

2006-08 INTER

Roberto Mancini
Kommentar: Så fort Zlatan kom till Inter säsongen 2006/07 fungerade samarbetet. Inter vann ligan och Zlatan den interna skytteligan (15 mål). Den goda relationen har fortsatt sedan dess och många har spekulerat i att vänskapen skulle kunna föra Zlatan till Mancinis Manchester City. "Han är en världsklasspelare. Vilken manager skulle inte vilja ha honom? Jag och "Ibra" har alltid haft en väldigt bra relation," sa Mancini tidigare i år. Enligt uppgifter i brittisk och italiensk press har Zlatan och Mancini kontinuerlig kontakt och under sommaren ska de ha diskuterat Man City.

2008-09 INTER

José Mourinho
Kommentar: "You want to know me? I'm more or less like him". Det sade José Mourinho när magasinet Café hälsade på Zlatan Ibrahimovic i Milano våren 2009. De två speciella och mycket starka karaktärerna fick direkt en mycket bra kemi och Mourinho byggde sitt Inter runt Zlatan. Zlatan sa tidigt om portugisen: "Mourinho är den mest kompetenta tränare jag haft. På tre månader med honom har jag lärt mig mer än jag gjort under fem år på hög nivå". Enligt obekräftade uppgifter i Spanien ska Mourinho ha bett Real Madrid-presidenten Florentino Perez att köpa "Ibra".

2009-10 BARCELONA

Josep Guardiola
Kommentar: Guardiola rodde tillsammans med dåvarande presidenten Joan Laporta och dåvarande sportchefen Txiki Begiristain hem "klubbens viktigaste affär någonsin" (enligt Laporta). Den var värd hela 67 miljoner euro, drygt 630 miljoner kronor, och till en början såg den ut att betala av sig. Zlatan levererade mål efter mål i början, och hoppade in och avgjorde El Clásico. Men i CL-matchen mot Stuttgart i mitten av mars petades Zlatan - och sedan dess har Guardiolas och svenskens relation varit i botten. Nu tål de inte varandra - och har enligt Zlatan bara pratat två gånger på ett halvår....och nästa 2010? MILAN Massimiliano Allegri Kommentar: Ingenting är klart och de har inte jobbat ihop. Men väljer Zlatan att gå till Milan kommer han att få en tränare som avgudar honom. Allegri sade senast i onsdags följande om Zlatan: "Ibra" har alltid varit en mästare och att få en spelare på hans nivå vore viktigt för laget".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!