Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han kan få Zlatan att flytta: ”Ett stort bråk”

Zlatan Ibrahimovics framtid i Milan är osäker. Anledningen stavas Ivan Gazidis.Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ivan Gazidis, Paolo Maldini, Zlatan Ibrahimovic, Zvonimir Boban och Frederic Massara.Foto: AC MILAN/REUTERS BILDBYRÅN
Ivan Gazidis - tidigare vd i Arsenal - till vänster om Zlatan när svensken skrev på kontraktet i början av året.Foto: AC MILAN/REUTERS BILDBYRÅN

En fortsättning i Milan, en framtid i Hammarby eller en framtid helt utan fotboll?

Zlatan Ibrahimovic bråk med Milans vd Ivan Gazidis verkar tyda på att svensken är långt ifrån en fortsättning i klubben.

– Jag förstår varför han tappade tålamodet under de här månaderna, säger den italienske journalisten Matteo Calcagni till SportExpressen.

Zlatan Ibrahimovic framtid har länge varit osäker och spekulationerna om honom lär fortsätta fram till dagen då han själv lämnar ett besked.

Det har däremot verkat mer eller mindre klart under en tid att han kommer förlänga sitt kontrakt med Milan över augusti för att kunna spela klart de sista matcherna i Serie A. Därefter är han dock fri att gå vidare och något som spädde på tvivlen om en framtid i Milan var förra veckans bråk med klubbens vd Ivan Gazidis.

Sempre Milan rapporterade då om hur Zlatan började bråka med Gazidis mitt under en träning.

Tror inte att Zlatan stannar i Milan

Lämnar Zlatan Ibrahimovic Milan eller står han inför en maktkamp med klubbens ledning? 

Det har tidigare sagts att svensken inte uppskattade att sportchefen Zvonimir Boban fick sparken och att han aldrig kommer stanna om Ivan Gazidis tvingar bort även Paolo Maldini från sin sportchefsroll. 

En som följer laget nära är Matteo Calcagni från sajten MilanNews. Han menar att just relationen med Gazidis är problemet för en eventuell Zlatan-framtid i Milan.

– Deras relation har aldrig varit bra, säger Matteo Calcagni och fortsätter:

– Han gillade inte det som hände med Boban. Sedan kom den långsamma kommunikationen om lönesänkningarna i april. Zlatan sa till Gazidis att det här inte är ”hans” AC Milan längre och att de saknar planer.

Calcagni tror dock inte att bråket kommer hindra Zlatan från att spela klart säsongen med Milan.

– Det var ett bråk, ett stort bråk, men det slutade i omklädningsrummet. Zlatan jobbar på och försöker komma tillbaka från sin skada så snart som möjligt. Han kommer komma tillbaka och spela för Milan den här säsongen. Men när det gäller framtiden är det svårt att tro att Zlatan stannar i Milan nästa säsong, även om Ralf Rangnick (som förväntas ta över som manager) inte skulle ha något emot det.

”Det är det stora problemet just nu”

Matteo Calcagni menar att Zlatan inte längre ser att det finns något kvar av projektet som sportcheferna Zvonimir Boban och Paolo Maldini lockade honom till i vintras. 

– Han gillade inte det som hände med Boban och avsaknaden av kommunikation från Gazidis när ligan har varit pausad. Jag vet inte varför han valde den stunden för att starta ett bråk men jag tycker inte det var rätt tid, just innan matchen mot Juventus. Men jag förstår i alla fall varför han tappade tålamodet under de här månaderna.

Är Zlatan besviken på att han kom till ett annat Milan än han lämnade förra gången?

– Ja det är det stora problemet just nu. Zlatan var van vid Adriano Gallianis styre. Han var på Milanello nästan varje dag och pratade mycket med spelarna. Ivan Gazidis är en helt annorlunda vd, han håller mest på med det finansiella i klubben. Den skillnaden kanske bidrog till Ibrahimovic besvikelse.

 

 

 

Här är fem saftiga transfers - Zlatan inte etta på listan