Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han har hela tiden prioriterat en sak”

Så här lät det i Expressen TV i början av året efter beskedet att 19-årige Dejan Kulusevski är klar för Juventus.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: DANIELE BUFFA / BILDBYRÅN

Gå till Juventus direkt? Eller spela klart säsongen med Parma?

Det har varit frågan för Dejan Kulusevski.

Nu uppges han ha tagit ett beslut.

Låneavtalet med Parma löper ut den sista juni och då måste han ansluta till Juventus, som gärna vill ha in honom i sin verksamhet så fort som möjligt. Problemet: Juventus kan inte registrera nya spelare mitt under säsongen. Dejan Kulusevski skulle därmed behöva följa avslutningen av Serie A hemma i tv-soffan.

Nu rapporterar dock Calciomercato.com att den 20-årige svensken bestämt sig för att han vill stanna kvar i Parma – och det ska också ha godkänts av Juventus.

”Han har hela tiden prioriterat en sak: Att spela fotboll och utvecklas”, skriver sajten.

”Han känner också en tacksamhet gentemot Parma som gav honom chansen i Serie A. Han känner att det är hans plikt att avsluta säsongen med dem. Och det är också det intelligenta valet.”

När säsongen inleddes hade Kulusevski kontrakt med Atalanta, men var utlånad till Parma. I januari köpte Juventus loss honom från Atalanta för runt 365 miljoner kronor och lät honom stanna kvar på lån hos Parma.

Den skicklige yttern har gjort 5 mål och 7 assist på 23 matcher den här säsongen.