Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är alldeles för viktig för de unga”

Discoverys expert Alexander Axén tror att Malmö har triggat Ibrahimovic till beslutet.
Foto: NIKLAS LARSSON/BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Zlatan Ibrahimovic ser ut att lämna Milan. 

Någonting som klubbens före detta stjärna Alexandre Pato inte vill se. 

– Klubben måste fokusera på Ibrahimovic, han är för viktig, säger han enligt Football-Italia.

Allt fler rapporter tyder på att Zlatan Ibrahimovic inte kommer att förlänga sitt kontrakt med Milan. Avtalet löper ut den 30 juni i år och därefter är det oklart vad svensken ska göra. 

Den stora anledningen till att Zlatan rapporteras vilja lämna Milan ska vara de förändringar som skett i den sportsliga ledningen sedan han anlände. Zvonimir Boban och Paolo Maldini var de som tog anfallaren till klubben i januari, men Boban har lämnat och det finns indikationer på att även Maldini kommer att följa efter. 

Pato: ”Måste låta Maldini arbeta”

Milans före detta anfallare och stortalang Alexandre Pato har pratat med Gazzetta dello Sport om situationen - och sin egen vilja att återvända till klubben.

– De måste låta Maldini arbeta, han vet vad den här klubben betyder och han kommer att kunna ta dem tillbaka till toppen. Och Milan måste fokusera på Ibrahimovic, han är alldeles för viktig för de unga spelarna och dödlig framför mål, säger han.

30-åringen själv lämnade Milan för brasilianska Corinthians 2013 och har nyligen återvänt till Brasilien efter en sejour i Kina. För närvarande spelar han för Sao Paolo.

– Jag skulle vilja återvända till Europa, och det hade varit fint att få gå till Milan. Det har varit sorgligt att se dem i ett sådant kritiskt läge som de varit i i flera år, men klubben försöker starta om nu och supportrarna måste vara tålmodiga.