Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Haalands önskan – ersätta Zlatan?

Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/MIS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Kan Erling Braut Haaland ersätta Zlatan Ibrahimovic i Milan? 

Enligt journalisten Claudio Raimondi kan det bli så. 

Haaland ska ha frågat flera gånger landslagskompisen Jens Petter Hauge om Milanoklubben. 

Zlatan Ibrahimovic har varit Milans nyckelspelare den här säsongen. Den svenske anfallaren är en stark bidragande orsak till att Milan toppar Serie A efter efter elva omgångar. 

En annan som gör det väldigt bra i sin klubb är norske sensationen Erling Braut Haaland. 20-åringen öser in mål i Borussia Dortmund – som dock går knackigt i Bundesliga. 

Under söndagen fick tränaren Lucien Favre sparken efter att laget åkte på en storförlust med 5-1 mot Stuttgart. 

Kostar 780 miljoner kronor

Nu rapporterar sajten Pianeta Milan, som hänvisar till sportjournalisten Claudio Raimondi, att Haaland uppges vara sugen på att flytta till AC Milan. Dortmund-anfallaren ska ha frågat landsmannen Jens Petter Hauge om staden och klubben. Enligt Raimondi finns det två viktiga aspekter som talar för att övergången kan bli av. Det första är Erling Braut Haaland hade en mycket bra relation med Favre, som nu alltså har lämnat Dortmund. Det andra är att norrmannen har Mino Raiola som agent. Raiola har även Gigio Donnarumma, Alessio Romagnoli och Zlatan Ibrahimović som klienter i Serie A-giganten. 

Claudio Raimondi menar vidare att Mino Raiola och AC Milan kommer att prata med varandra för att diskutera Haaland. Övergångssumman uppges ligga på 780 miljoner kronor. 

Zlatan Ibrahimovic åkte på en muskelskada som har hållit honom borta från spel i snart tre veckor. Men under måndagen kom beskedet att 39-åringen är tillbaka i träning och kan därmed vara delaktig när Milan möter Genoa på onsdag i Serie A. 

https://twitter.com/acmilan/status/1338495344267710471