Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL PROBST / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MICHAEL PROBST / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MICHAEL PROBST / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MASSIMO PINCA / REUTERS TT NYHETSBYRÅNFoto: MASSIMO PINCA / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MASSIMO PINCA / REUTERS TT NYHETSBYRÅN

Gianluigi Buffon lämnar Juventus – efter 17 år

Publicerad

Han har vaktat Juventus mål i 17 år.

Men på lördag är det över.

Då gör Gianluigi Buffon, 40, sin sista match för Juventus.

– Det är det bästa sättet att avsluta det här äventyret,  säger målvakten på en presskonferens. 

Buffon kom till Juventus från Parma 2001 tillsammans med försvararen Lilian Thuram. 

Sedan dess har Buffon blivit ”den gamla damen” trogen. Totalt har han spelat 655 matcher för klubben och vunnit tio ligatitlar och fyra cuptitlar med Juventus.

Men nu är Buffons era över. På en presskonferens under torsdagsförmiddagen bekräftade Buffon att han lämnar klubben efter säsongen. Lördagens ligaepilog mot Hellas Verona blir Buffons sista match i klubben. 

– Jag var rädd att sluta med en trasig motor, men det är inte så det är. Jag är stolt att jag upp till 40 års ålder har försökt leverera topprestationer värdiga Juventus namn, säger han. 

Juventus har erbjudit Buffon en roll vid sidan av planen, men själv har 40-åringen inte bestämt om han ska avsluta sin aktiva karriär. 

– Jag har fått ett par bra och spännande erbjudanden, både på och utanför planen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag