Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ALESSANDRA TARANTINO / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ALESSANDRA TARANTINO / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ALESSANDRA TARANTINO / AP TT NYHETSBYRÅN

Francesco Totti slutar – blir direktör i Roma

Publicerad

Francesco Totti avslutade spelarkarriären i Roma den 28 maj. På måndagskvällen meddelade Roma att Totti blir ny teknisk direktör i klubben.

– Det här är början på ett nytt kapitel, säger Totti i ett pressmeddelande.

Francesco Totti, 40, gjorde sin sista match för AS Roma den 28 maj 2017. Det blev hans 786:e framträdande för klubben efter att ha börjat sin resa i klubben redan som ungdomsspelare.

– Tyvärr har stunden kommit. Jag hoppades innerligt att den aldrig skulle komma, sa Totti i ett tal på Stadio Olimpicos innerplan kort efter hans sista match.

Totti spenderade hela sin aktiva karriär i Roma och gjorde totalt 307 mål. Han vann också sex titlar där Serie A-guldet med klubben under säsongen 2000-2001 sticker ut allra mest. 

Klar som direktör

Sedan Tottis sista match för Roma den 28:e maj har det ryktats om hans framtid. Det har cirkulerat rykten om att ikonen övervägt att fortsätta sin karriär i Japan. Men så blir det alltså inte.

På måndagskvällen meddelade AS Roma i ett pressmeddelande att Totti blir ny teknisk direktör i klubben.  Totti är mycket glad över att få chansen att fortsätta jobba i klubben.

– Det här är början på ett nytt kapitel. Jag hoppas kunna hjälpa klubben som jag gjorde under min tid som aktiv spelare. Fotboll är min passion och det betyder allt för mig. Jag har reflekterat över min framtid och det är med glädje som jag kommit fram till att jag vill fortsätta hjälpa klubben i mitt hjärta, säger Totti.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag