Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förvirrad - vore en bra lösning om han lämnar”

Zlatan Ibrahimovic.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Zlatan har under våren tränat med Hammarby.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic förlänger kontraktet med Milan för att kunna spela klart säsongen.

Men sen då?

Anfallarens framtid är fortsatt osäker.

– Jag tror att ”Ibra” är förvirrad över vad som händer i klubben och Hammarby är en bra lösning om han vill lämna, säger Matteo Calcagni på MilanNews.

Kontraktet med Milan går ut den sista juni.

Samtidigt som Zlatan Ibrahimovic, 38, rehabtränar för att kunna vara tillbaka på planen så snabbt som möjligt, kanske redan till omstarten mot Lecce den 22 juni enligt vissa italienska medier, väntas han när som helst skriva på ett nytt kontrakt.

Enligt tisdagens upplaga av La Gazzetta dello Sport kommer svensken, precis som Lucas Biglia och Giacomo Bonaventura, skriva om sina kontrakt så att de sträcker sig över augusti. SportExpressen har pratat med journalisten Matteo Calcagni, som följer klubben på nära håll för MilanNews räkning. Han tror att Ibrahimovic kommer bli livsviktig för att tabellsjuan ska kunna ta sig ut i Europa.

– Det vore skadligt för klubbens image om de inte lyckades med det. Zlatan är en spelare som kan hjälpa laget under resten av säsongen. Jag tror att Biglia och Bonaventura lämnar klubben efter säsongen, men med Zlatan är det mer osäkert, säger han.

– Jag tror helt enkelt inte att han har bestämt sig än.

”Zlatan förvirrad över vad som händer i Milan”

När 38-åringen skrev på för Milan i vintras snackades det om en möjlighet till förlängning över ytterligare en säsong. Mycket har hänt sen dess.

Det var Zvonimir Boban och Paolo Maldini som lockade över Ibrahimovic, men Boban fick i mars sparken och Maldini väntas också lämna när Ralf Rangnick presenteras som ny tränare och sportchef. Enligt Tuttosport ska Zlatan Ibrahimovic ”inte ens överväga att stanna” om Maldini lämnar klubben.

– Det är inte troligt att Maldini stannar med tanke på att Rangnick troligtvis vill ha kontroll över allt. Jag tror att ”Ibra” är förvirrad över vad som händer i Milan, men jag tror att det finns en chans att han stannar om Ivan Gazidis lyckas övertala honom.

Det har snackats om en kommande ”ungdomlig revolution” under Ralf Rangnick. Hur passar Zlatan in där?

– Han är inte en typisk ”Rangnick-spelare”. Zlatan fyller 39 i oktober, men han är ingen vanlig spelare och jag tror att han kan bli väldigt nyttig även för Rangnick, speciellt om han plockar in fler unga, oprövade spelare. Det är inte lätt att ge upp om Ibrahimovic, den som ersätter på topp nästa år kommer i så fall ha en massa press på sig.

Om Zlatan inte spelar för Milan nästa säsong har Bologna och Hammarby pekats ut som de hetaste alternativen. 

– Då tror jag inte att han kommer spela i någon annan Serie A-klubb. Zlatan har pratat med Bolognas tränare, men hans lön är för hög. Det är upp till Zlatan, men jag tror att Hammarby är en bra lösning om han lämnar Milan, säger Matteo Calcagni.