Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första orden – om Zlatan: ”För enkelt”

Gennaro Gattuso - ny tränare i Napoli.
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO IMAGES / GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGE
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Ut med Carlo Ancelotti och in med Gennaro Gattuso.

Och snart Zlatan Ibrahimovic?

Napolis purfärske tränare fick direkt svara på frågor om den svenske superstjärnan.

– Det är för lätt att tala om Ibrahimovic och andra otroliga spelare, säger han.

Napoli säkrade en plats i Champions Leagues åttondelsfinaler via 4-0 mot belgiska Genk.

– Jag hoppas det (att han får stanna). Men det är något jag måste utvärdera med presidenten. Jag vet inte något om kontakten med andra tränare, vi fokuserade bara på matchen, sa tränaren på presskonferensen efter matchen.

Det blev också det sista Carlo Ancelotti gjorde för klubben. Trots avancemanget meddelade klubben strax efteråt att man sparkat den italienske tränarikonen.

Under onsdagskvällen presenterades Ancelottis ersättare och det blev som det hade snackats om en tid: Gennaro Gattuso, som hade Ancelotti som tränare i Milan, tar över den napolitanska klubben.

Gattusos första ord om Ibrahimovic

Och han fick direkt frågor om en viss svensk.

Zlatan Ibrahimovic har under längre tid kopplats ihop med tre Serie A-klubbar. Bologna är numera uteslutet, medan det i Italien uppges att han är överens med Milan om ett kontrakt över 1,5 säsong.

Men enligt La Repubblica har Ibrahimovic avvaktat Milans erbjudande för att avvakta ett från Napoli, som ju till skillnad från ligakonkurrenten spelar i Champions League.

Gennaro Gattuso var dock fåordig på presskonferensen.

– Just nu vill jag bara prata om de spelare som finns tillgängliga. Det är alldeles för enkelt att prata om ”Ibra” och andra otroliga fotbollsspelare, säger han.