Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rädd att gå och handla – fruktar för sin frus liv

Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Fotbollsvärlden står still – men i Italien vägrar man ge upp Serie A-säsongen.

Och samtidigt som det finns förhoppningar om att säsongen ska återupptas med tomma läktare är Cagliaris mittfältare Radja Nainggolan rädd för att gå till affären. 

Hans fru har nämligen cancer. 

– Jag är rädd att jag ska smitta henne, säger han enligt Football-Italia.

Snart tre veckor har gått sedan samtliga matcher i Serie A stoppades på obestämd tid efter utbrottet av coronaviruset i landet. Kort därpå stängdes i princip alla andra internationella ligor ner.

Fotbollsvärlden går nu i väntan på att den eskalerande virussmittan ska bedarra, för att kunna återuppta och slutföra de påbörjade säsongerna.

Men för Cagliaris mittfältare Radja Nainggolan finns det viktigare saker än att fotbollssäsongen ska komma i gång igen. Hans fru är nämligen cancersjuk och därmed i en riskgrupp. 

– Coronaviruset är ett stort problem, det är det enda vi pratar om. Vi undviker sjukhus och all behandling har skjutits upp lite, säger han enligt Football-Italia.

– Därför hoppas jag att allt ska bli bra igen så snabbt som möjligt för hon har ett svagt immunsystem. När jag går och handlar finns det en risk att jag kan få viruset, och när jag kommer hem är jag rädd att jag ska smitta henne. 

Inget alternativ att stryka säsongen

Samtidigt har det italienska fotbollsförbundets president, Gabriele Gravina, nyligen gjort en intervju där han är tydlig med att han inte ser det som ett alternativ att stryka hela Serie A-säsongen.

– Jag kommer inte att ge upp hoppet om att återuppta säsongen. Jag kommer att göra vad som helst för det ska bli av, säger han enligt Football Italia.

Presidenten vill dra nytta av det faktum att sommarens fotbolls-EM och Tokyo-OS har ställts in.

– Jag vet att det är för tidigt att börja planera för ett datum, men vi måste tänka positivt. Vi kommer göra vårt bästa för att spela och söka stöd hos Uefa och Fifa att fortsätta efter 30 juni, och därför använda oss av juli och augusti, säger han och tillägger: 

– Att stryka hela säsongen skulle vara en stor personlig förlust för mig. Det skulle bli ett väldigt otrevligt scenario. Jag motsäger mig envist alla sådana förslag och kommer att fortsätta att göra det så länge det går.

Risken är dock att ligan kan komma att slutföras utan publik på läktarna. 

– Jag tror att det kommer vara omöjligt för åskådare att gå på fotbollsmatcher innan oktober. Min bedömning är att de här åtgärderna som vi ser mot folkmassor nu kommer att pågå åtminstone till sommaren, sa epidemilogen Pierluigi Lopalco nyligen i en intervju med La Repubblica.