Förlust på onsdag – då får Pirlo sparken

Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Ute i Champions League mot Porto och fjärde plats i Serie A.

Juventus har onekligen haft det tufft denna säsong.

På onsdag möter Juventus Napoli i ligan, och om de förlorar uppges tränaren Andrea Pirlo få sparken, enligt Sportmediaset.

Juventus åkte ut mot Porto i åttondelsfinalerna av Champions League tidigare i mars. I ligan går det inte bättre, där de nu ligger på fjärdeplats på delad poäng med Napoli. Juventus har nio raka Serie A-titlar inför denna säsong, och den nye tränaren Andrea Pirlo har inte imponerat.

Med stjärnor som Cristiano Ronaldo, Dejan Kulusevski och Leonardo Bonucci är det extremt hög kravställning i den anrika klubben Juventus. Inför mötet mot Napoli på onsdagen har Pirlo ett hårt krav på sig. Vinn eller försvinn. Han uppges få sparken om hans mannar förlorar mot tabellkonkurrenten från Neapel, enligt Sportmediaset.

De kan ta över efter Pirlo

Enligt deras uppgifter sägs Massimiliano Allegri vara ett alternativ att ersätta Pirlo. Allegri har en bra relation med klubbpresidenten Andrea Agnelli efter hans tidigare tid som tränare för Juventus, men han har en sämre relation med Pavel Nedved och Fabio Paratici som sitter i den sportsliga ledningen.

Många andra namn som Zinedine Zidane, Gian Piero Gasperini och Simone Inzaghi sägs vara andra alternativ, men dessa namn kan endast komma efter säsongen.