Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förhandlar – men är inte överens om Zlatans lön

Foto: DANIELE MASCOLO / REUTERS BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic börjar närma sig ett beslut inför kommande säsong. 

Enligt SportMediaset har förhandlingar mellan svensken och Milan inletts – men de kommer inte överens om Ibrahimovics lön. 

– Både Zlatan och Milan vill hitta en överrenskommelse som mynnar ut i ett nytt kontrakt, säger Antonio Vitiello, journalist på MilanNews, till SportExpressen. 

Den svenska superstjärnans framtid har under en längre tid varit oviss. Ibrahimovics kontrakt med Milan går efter den nuvarande säsongen – och svensken är beredd att förlänga med den italienska storklubben. 

Men Ibrahimovic har bråttom, enligt MilanNews som hänvisar till SportMediaset. Samtidigt kommer svensken och Milan inte överens om en lön. Tillsammans med sin agent Mino Raiola har svensken varit i kontakt med Milan och meddelat att han vill ha 60 miljoner för nästa säsong. 

Zlatan och Milan inte eniga

Milan har dock ”enbart” erbjudit svensken 40 miljoner kronor per säsong – plus bonusar. 

– Ibrahimovic har ett möte med Riola i Monte-Carlo för att arbeta fram en strategi. Mötet med Milan har inte genomförts, men både Zlatan och Milan vill hitta en överrenskommelse som mynnar ut i ett nytt kontrakt. Ibrahimovic begär sex miljoner euros, men de kommer komma överens om en mindre summa, säger Antonio Vitiello, journalist på MilanNews, till SportExpressen. 

Mino Raiolas assistent vill inte kommentera uppgifterna. 

”Inga kommentarer”

– Jag kan inte kommentera något ännu. När vi har något att kommunicera kommer vi att göra det, skriver Enrica Tarchi i ett sms till SportExpressen. 

Milan har sedan tidigare förlängt kontraktet med tränaren Stefano Pioli. Det har också öppnat för Zlatan Ibrahimovic att stanna i storklubben. 

Klubbdirektören Ricky Massara är positiv till en förlängning med svensken: 

– Vi träffar ”Ibra” varje dag samtidigt som vi pratar med Raiola, men vi vill diskutera i lugn och ro. Men Zlatans attityd till att fortsätta detta äventyr har varit extremt positiv. Vi är alla väldigt glada, och det är han också, säger han till Sky Sports. 

Men det finns ytterligare tecken som tyder på att Zlatan kommer att stanna i Milano. När den italienska storklubben presenterade sina nya matchtröjor inför nästa säsong var Ibrahimovic med i presentationsvideon, vilket får Milan-fansen att hoppas om en fortsättning för svensken i Rossoneri-klubben.