Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förändrade Sverige – skulle vara en dröm”

Foto: PIERPAOLO PICIUCCO/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / PIERPAOLO PICIUCCO/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTE
Foto: BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

I januari prydde han alla stora italienska tidningars förstasidor.

Sen blev det ganska tyst.

Nu har fansen fått ställa sina frågor till Dejan Kulusevski på Instagram.

– Jag har aldrig träffat Zlatan, därför hoppas jag få spela mot Milan. Bara att få prata med honom skulle vara en dröm, säger 19-åringen.

Hela Italien är försatt i karantän med anledning av det våldsamma coronautbrott som lamslagit landet.

Den svenske supertalangen Dejan Kulusevski, 19, har fått sitt stora genombrott under säsongen och såldes i början av januari till Juventus för runt 367 miljoner kronor.

Nu är han fast i sin bostad i Parma, lagar mat, spelar tv-spel och läser. I en intervju på Instagram öppnar Kulusevski upp om livet i karantän och svarar på fansens frågor, rapporterar Football-Italia. 

– Jag kollar också på allt som har med basket att göra. Jag spelar Playstation med Gaston Brugman, Ricardo Gagliolo och Hernani. Vi gör allt tillsammans.

Efter det explosionsartade genombrottet i Parma, dit han lånades ut från Atalanta, värvades han alltså av den italienska jätten Juventus under vintern. Nästa säsong ska han spela tillsammans med några av världens bästa fotbollsspelare.

– Cristiano Ronaldo och Douglas Costa är de bästa jag har mött. Ronaldo var väldigt bra senast vi mötte Juventus. Douglas Costa ger dig inte en chans i en-mot-en-situationer. När han flyttar bollen gör han det i dubbelt så hög fart.

Kulusevski: ”Jag kopierar Hazard”

Men vem är den bästa som Kulusevski har spelat med? 

– Helt klart Josip Ilicic (Atalanta). Han är väldigt stark. En av de bästa i världen, det är det ingen tvekan om. Jag lärde mig mycket av honom, säger Kulusevski.

– De kallar honom ”farmor”, men han är inte precis gammal.

Men när det kommer till fotbollsidoler har Dejan Kulusevski under sin uppväxt sett upp till en helt annan spelare.

– Eden Hazard är min favoritspelare. Jag skulle väldigt gärna vilja spela på samma sätt som han. Jag kopierar många av hans rörelser, hans kroppsfinter. Han är väldigt bra.

”Zlatan förändrade Sverige”

Givetvis går det inte att blunda för en viss Ibrahimovics betydelse. 38-åringens framtid i Milan är oviss med tanke på att kontraktet går ut efter säsongen.

Och vem vet när nuvarande säsong återupptas, om den ens gör det.

– Han förändrade Sverige. När han lyckades var det många killar som började tro att de också skulle kunna göra det. Han har visat att alla kan göra det. Han har slaviska rötter, precis som jag, kanske är det därför jag har identifierat mig med honom.

Dejan Kulusevski avslutar:

– Han är en idol för alla. Jag har inte träffat honom, så av den anledningen hoppas jag att jag ska få spela mot Milan. Bara att få prata med honom skulle vara en dröm.