Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fina hyllningen: Alla spelare bär hans tröja

Foto: Dplay
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Diego Maradona lämnade Napoli 1991. 

Sedan år 2000 ingen burit hans tröja nummer tio. 

Under torsdagen bar samtliga Napolispelare hans tröja inför Europa League-mötet med Reijka. 

Diego Maradona gick under onsdagen bort vid en ålder av 60 år. 

Maradona, som av många anses vara den bäste fotbollspelaren genom tiderna, spelade i Napoli mellan 1984 och 1991 och med sina 115 mål för klubben ledde han bland annat laget till två ligatitlar och en Uefacuptitel. 

Argentinaren anses av många vara den störste spelaren i Napolis historia och därför är hans tröja nummer tio är sedan dess pensionerad och har inte burits sedan år 2000.  

Förrän nu.  

När Napoli under torsdagskvällen ställdes mot Kroatiska Reijka i Europa League så inleddes matchen med en tyst minut och så väl spelarna som ledarnas tröjor pryddes av nummer tio och namnet Maradona.  

Under torsdagen har Napolifansen hyllat sin avlidne ikon ute på gatorna. Inför matchen samlades de utanför Stadio San Paolo - som nu ska döpas om efter Maradona - och när den tysta minuten var över hördes deras sång från gatan utanför hela vägen in till arenan.  

TV: Mäktiga hyllningen i Neapel för Diego Armando Maradona