Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Filip Helander byter klubb – klar för serie A

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Filip Helander
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Insidefoto / INSIDEFOTO BILDBYRÅN

Filip Helander lämnar Hellas Verona för Serie A-klubben Bologna.

Enligt uppgifter till SportExpressen blir övergången klar innan transferfönstret stänger - och mittbacken blir därmed lagkamrat med landslagets högerback Emil Krafth.

Ryktena har varit många kring A-landslagets mittback Filip Helander under den senaste tiden. Ihärdiga rykten i båda Italien och i England har placerat mittbacken i såväl Premier League som i Serie A.

Såväl Middlesbrough, Norwich och Newcastle har ryktats vara intresserade. Samtidigt kom i går uppgifter i Italien att Bologna leder jakten på mittbacken.

Enligt SportExpressen uppgifter blir det nu också Bologna som blir nästa klubbadress för Helander. Parterna är helt överens om en utlåning på ett år med en köpoption - och affären kommer att göras klart innan fönstret stänger den 1 september.

Helander kan tvingas lämna landslagets samling

Helander befinner sig just nu i Sverige med det svenska A-landslaget där han var med under träningen på Bosön under tisdagen. Övergången till Bologna kommer att bli klar innan transferfönstret stänger - och därmed kan eventuellt Helander tvingas lämna landslagssamlingen för att göra klart med sin nya klubb.

23-åringen åkte förra säsongen ur Serie A med Hellas Verona och har varit tydlig med att han inte vill spela i Serie B.

I Bologna blir Helander lagkamrat med en annan landslagsspelare, nämligen högerbacken Emil Kraft.

SportExpressen har sökt Helanders agent Martin Dahlin för en kommentar.