Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Ett brott mot naturen – det ger en magsår”

Juventus skrotar sina klassiska ränder på matchtröjan Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA/IBL SIPA USA
Thomas Nordahl är kritisk mot beslutet Foto: ANDRY / STELLA PICTURES ALDO LIVERANI

En av fotbollsvärldens mest kända tröjor görs om.

Nu rasar Juventus-supportrarna. 

– Majoriteten är negativt inställda, säger Serie A-gurun Thomas Nordahl. 

Juventus svartvita tröja tillhör de allra mest ikoniska färgkombinationerna i fotbollshistorien. Sedan 1903 har laget från Turin burit dem – men nästa säsong kommer alltså med ett trendbrott.

På bilder som läckt ut via sociala medier kan man se Juve-stjärnorna Paulo Dybala och Federico Bernardeschi posera i ett nytt matchställ, framtaget inför säsongen 2019/2020.

Juves nya tröja sågas

De svartvita ränderna har blivit två svartvita rektanglar – med ett rosa streck i mitten. Supportrarna har redan reagerat, och ansedda tidningen La Gazzetta dello Sport skräder inte med orden. 

”Juventus, en ärorik piemontesisk fotbollsklubb med svartvitrandig dräkt. Också Juventus; ett globalt företag, ett stilfullt varumärke. All känner till det, himlen ovanför Turin har ändrats. Juventus säljer inte bara känslor på planen men experimenterar även med risk att ge supportrarna magsår. Även med risk att ändra själva naturen av den första historiska tröjan, som alltid har varit symbol för Juves stora själ. Från och med nästa år kommer alltså Juventus tröja inte längre att vara randig. Adidas tröja anno 219/20 kommer vara delad i två, hälften vit, hälften svart. En tvåfärgad zebra. Det ser ut som ett brott mot alla naturen, men det är ett välkalibrerat beslut”, skriver tidningen. 

https://www.instagram.com/p/BwnKTGjAxnZ/?utm_source=ig_embed

”Radikal förändring”

Thomas Nordahl, klassisk Serie A-expert med ett förflutet i just Juventus, fick sig en överraskning när han såg den nya tröjan. 

– Jag tycker att det är väldigt förvånande. Saker kan förändras, men det här är en väldigt radikal förändring. Och som jag uppfattat så är majoriteten av supportrarna negativa, enligt undersökningarna som har gjorts, säger Nordahl. 

– Jag tror att det handlar om affärer helt enkelt. Lag byter tröjor hela tiden. Och även om supportrarna reagerar nu, så kommer de nog att glömma det om Juventus vinner i den nya tröjan.