Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”En stor skam – det är årets sämsta dag”

Foto: MAURIZIO DEGL'INNOCENTI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Daniele de Rossi får kicken av AS Roma.

Nu rasar klubbens största supporter i Sverige, Marcus Birro. 

– Det är en stor skam, säger Birro. 

Först kom beskedet om att Daniele de Rossi skulle lämna Roma. Men pressmeddelandet var utformat så att man kunde tro att 35-åringen tackat för sig på eget bevåg.

Så var dock inte fallet. Under en presskonferens erkände Romas vd Guido Fienga att ledningen själva valt att inte erbjuda de Rossi ett nytt spelarkontrakt. I stället ville de att han skulle lägga skorna på hyllan och ta någon form av tränarroll. Men de Rossi nobbade, eftersom han vill spela vidare.

 

LÄS MER: DÄRFÖR SPARKAS DE ROSSI 

Birro rasar mot Roma

Fotbollsskribenten Marcus Birro är Sveriges mest profilerade Roma-supporter. Han tycker inte att Roma-ledningen är vatten värd efter dagens cirkus. 

– Man kan inte behandla en fanbärare så här. Det är en stor jävla skam. Vidrigt, säger Birro. 

– Det enda som är bra är att han reagerar. Att han vägrar finna sig i hur ledningen har behandlat honom. De behandlade Totti på samma sätt, och det hade de Rossi säkert färskt i minnet. 

”En värdelös jävla dag”

Birro vittnar om att Romas agerande har gjort supportrarna rasande. 

– Jag tror inte att de fattar vilket marknadsvärde de har i honom. De trodde nog att de inte skulle förlora honom hur de än gjorde. De har begått ett misstag, och nu har de inte hjärta eller ballar nog att lappa ihop det. Då har han bestämt sig. Fy fan, det här är en värdelös jävla dag, årets sämsta, säger han.

Vad finns nu kvar av Roma, när både Totti och de Rossi är borta? 

– Inte ett jävla dugg känns det som. Det är en klubb som gör stor sak av att bygga sin framtid med vördnad för historien. Men just nu finns det ingenting kvar. När jag skrev min bok ”Calcio Amore” hade jag med ett citat av de Rossi: ”Roma fanns långt innan mig, Roma kommer att finnas kvar långt efter mig”. Så får man tänka, men just i dag... Det ska bli intressant att se vilka protester som kommer. Det har varit stökigt sedan tidigare. Det kommer inte att bli bättre av det här.