Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En 40-åring har inte det – om du inte heter Zlatan”

Foto: LM/FABRIZIO CARABELLI/IPA/SHUTTERSTOCK / LM/FABRIZIO CARABELLI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic toppar skytteligan i Serie A. 

Nu hyllas svensken av sin förre tränare José Mourinho. 

– En 40 åring har inte samma potential som en 20- eller 30-åring, om du inte är Zlatan Ibrahimovic, säger Mourinho till Tencent Sports.

Zlatan Ibrahimovics succé har inte gått obemärkt förbi. 39-åringen toppar skytteligan i Serie A med 8 mål och är en bidragande orsak till att Milan hitils är obesegrade i ligan. 

Och hyllningarna har inte väntat. 

Milans tränare Stefano Pioli har kallat Zlatan för extraordinär och lagkamraten Alessio Romagnoli hävdar att Zlatan är helt avgörande för Milans framgångar. 

Hans förre lagkamrat Ashley Cole och Milanlegendaren Andriy Shevchenko har hyllat svenskens påverkan på omklädningsrummet.  

Zlatan är som en 20-åring 

Nu stämmer Tottenhamtränaren José Mourinho in i hyllningskören. 

Mourinho skördade stora framgångar när han arbetade med Zlatan i både Inter och Manchester United och är en stor beundrare av svensken. 

I en intervju med Tencent Sports, en partner till ESPN, utrycker tränaren nu sin beundran över svenskens fysik - och liknar honom vid en 20-åring. 

– Fotbollspelare är ett jobb som kräver en speciell fysisk form. En 40 åring har inte samma potential som en 20- eller 30-åring, om du inte är Zlatan Ibrahimovic, säger Mourinho. 

Milan toppar Serie A på 17 poäng efter sju matcher, två poäng före tvåan Sassuolo och tre poäng före Napoli. På söndag startar Milan upp Serie A efter Nations League uppehållet när man gästar just Napoli på San Paolo-stadion.


TV: ”Zlatan kan locka över Ahmedhodzic”