Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”En 40-åring har inte det – om du inte heter Zlatan”

Foto: LM/FABRIZIO CARABELLI/IPA/SHUTTERSTOCK / LM/FABRIZIO CARABELLI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic toppar skytteligan i Serie A. 

Nu hyllas svensken av sin förre tränare José Mourinho. 

– En 40 åring har inte samma potential som en 20- eller 30-åring, om du inte är Zlatan Ibrahimovic, säger Mourinho till Tencent Sports.

Zlatan Ibrahimovics succé har inte gått obemärkt förbi. 39-åringen toppar skytteligan i Serie A med 8 mål och är en bidragande orsak till att Milan hitils är obesegrade i ligan. 

Och hyllningarna har inte väntat. 

Milans tränare Stefano Pioli har kallat Zlatan för extraordinär och lagkamraten Alessio Romagnoli hävdar att Zlatan är helt avgörande för Milans framgångar. 

Hans förre lagkamrat Ashley Cole och Milanlegendaren Andriy Shevchenko har hyllat svenskens påverkan på omklädningsrummet.  

Zlatan är som en 20-åring 

Nu stämmer Tottenhamtränaren José Mourinho in i hyllningskören. 

Mourinho skördade stora framgångar när han arbetade med Zlatan i både Inter och Manchester United och är en stor beundrare av svensken. 

I en intervju med Tencent Sports, en partner till ESPN, utrycker tränaren nu sin beundran över svenskens fysik - och liknar honom vid en 20-åring. 

– Fotbollspelare är ett jobb som kräver en speciell fysisk form. En 40 åring har inte samma potential som en 20- eller 30-åring, om du inte är Zlatan Ibrahimovic, säger Mourinho. 

Milan toppar Serie A på 17 poäng efter sju matcher, två poäng före tvåan Sassuolo och tre poäng före Napoli. På söndag startar Milan upp Serie A efter Nations League uppehållet när man gästar just Napoli på San Paolo-stadion.


TV: ”Zlatan kan locka över Ahmedhodzic”