Granqvist och Vucinic kämpar om bollen. Foto: Massimo Pinca
Granqvist och Vucinic kämpar om bollen. Foto: Massimo Pinca

Efter handsen – nu hyllar han domarna

Publicerad

En hands på Andreas Granqvist gjorde Antonio Conte så pass arg att han stängdes av i två matcher.

Nu hyllar svensken de italienska domarna.

– De är uppskattade i hela världen, säger han till Genoas hemsida.

I januari spelade Genoa överraskande till sig ett kryss mot serieledande Juventus. Men efterspelet skulle mest handla om den hands som svenske mittbjässen Andreas Granqvist stod för på tilläggstid, innanför straffområdet.

– Den här straffen skulle till och med en blind se, sade Juventustränaren Antonio Conte då.

Klagomålen gav Conte två matchers avstängning. Det italienska domarförbundet granskade händelsen och kom överens om att det inte var någon straff, eftersom bollen studsade på svenskens ben innan den tog på handen.

– Jag blev glad när jag hörde domen. Det var ingen straff. Det var oavsiktligt efter att bollen studsat på mitt ben, säger Andreas Granqvist till Genoas hemsida.

"Domarna är bra"

Svensken passade också på att hylla den italienska domarkåren.

– De italienska domarna är bra, ibland blir det misstag, men de italienska domarna är uppskattade världen över, säger han.

Genoa möter Parma borta på söndag i nästa omgång av Serie A.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag