Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter bråket: ”Zlatan extremt splittrande”

Zlatan Ibrahimovic och Ivan Gazidis då svensken återvände till Milan i januari 2020.
Foto: AC MILAN/REUTERS BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT / CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT SHUTTERSTOCK

För ett år sen uppgavs Zlatan Ibrahimovic ha ”attackerat” Ivan Gazidis.

Nu talar Milans vd ut om relationen.

– Zlatan är extremt splittrande. Antingen älskar man honom eller så hatar man honom, säger han till Corriere dello Sport.

Under försommaren 2020 rapporterade flera italienska medier om att Zlatan Ibrahimovic hyste ett stort missnöje gentemot Milans vd Ivan Gazidis.

Och för ganska precis ett år sen eskalerade det.

Gazidis hade besökt lagets träning på Milanello och där ska de båda ha rykt ihop ordentligt.

”Det uppstod en hätsk konfrontation vid Milanello. Båda höjde rösterna åt varandra”, skrev sajten Sempre Milans reporter Vito Angela på Twitter.

Anledningen till Gazidis besök ska ha varit att informera spelarna om sänkta löner med anledning av coronapandemin.

”Ibrahimovic attackerade Gazidis för sättet han hanterade detta på. Men också för att han upplever att vd:n inte varit närvarande”.

”Det var överraskande att träffa Ibra”

Zlatan Ibrahimovic skrev nyligen på för ytterligare en säsong i den rödsvarta Milanoklubben och Gazidis verkar ha lagt gammalt groll bakom sig.

– Det var överraskande att träffa Ibra. Han är extremt splittrande. Antingen älskar du honom eller så hatar du honom. Han är en väldigt intelligent man och har dessutom en mjuk sida, vilket han visar i relationen till sina lagkamrater, säger Gazidis i en intervju med Corriere dello Sport, enligt Notizie Milan.

Han fortsätter:

– Det räcker inte med att ryta som ett lejon ute på planen för att lagkamraterna ska respektera dig. Ögonblick av, låt säga ömhet, är väldigt viktiga.

Milan slutade tvåa i Serie A den gångna säsongen och spelar därmed i Champions League nästa säsong.

För första gången på sju år.

Ivan Gazidis ser fram emot ännu en säsong och betonar Ibrahimovics, som fyller 40 i höst, betydelse för klubbens eventuella framgångar där.

– Ibra är aldrig nöjd. Han ger alltid det lilla extra och givetvis tror han inte att han är gud. Gruppen mår väldigt bra av hans närvaro och det är remarkabelt att han, som 39-åring, fortfarande kan konkurrera på den här nivån och att jan är så fast besluten om att vinna. Det är exceptionellt.