Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Detaljerna bakom Zlatans nya vrålåk

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic firade sin 40-årsdag med att ge sig själv en splitterny Ferrari i guld.

Prislapp? Närmare sex miljoner kronor.

– Modellen har kallats ”Ferraris snyggaste cabriolet hittills”, säger Expressens motorexpert Jan-Erik Berggren.  

Hela fotbollsvärlden uppmärksammade den svenske superanfallarens 40-årsdag i går.

Det hör ju inte precis till vanligheterna att en fotbollsspelare på högsta nivå är aktiv under den bemärkelsedagen. Zlatan Ibrahimovic firades av Milan med en gigantisk tårta och ett årgångsvin från 1981 – året då han föddes.

Vad han gav sig själv? En ny lyxbil i guld.

”Happy birthday to Zlatan”, skrev han själv på Instagram.

Zlatan Ibrahimovic har som bekant en hel del exklusiva bilar i sitt garage. Bland annat en Ferrari Monza SP2, som han sågs köra i centrala Stockholm förra våren, som är värd runt 20 miljoner kronor.

Den nya bilen är också en Ferrari, modell SF90 Spider.

Bilen är en laddhybrid, har 1 000 hästkrafter och gör 0-100 kilometer i timmen på 2,5 sekund.

– Kul att Zlatan firar 40 med att köpa sig en laddhybrid, Ferraris allra första med avtagbart tak, säger Expressens motorexpert Jan-Erik Berggren.

Zlatans nya Ferrari - värd sex miljoner

Han fortsätter:

– Modellen har kallats ”Ferraris snyggaste med cabriolet hittills”. Nytt är också en 16-tum stor digitalskärm framför ratten som ger föraren all information. För att klara de närmare 1 000 hästkrafterna är det fyrhjulsdrift.

Bilen är en av de mest kraftfulla i 40-åringens samling, som bland annat bestått av en Porsche Carrera GT, en Ferrari Enzo, en Ferrari LaFerrari, en Porsche 918 Spyder, och så den hyperexklusiva Ferrari Monza SP2.

Den nya bilen är inte billig den heller.

– Med extrautrustning ligger priset på närmare sex miljoner, så stort grattis på 40-årsdagen och till ett bra bilval, säger Jan-Erik Berggren och avslutar:

– Sen får vi väl se hur familjen Ibrahimovic ska kunna ladda bilen. Det finns inte jättemånga laddplatser i innerstaden, varken i Milano eller i Stockholm.