Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kan vara hans farväl till fotbollen”

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Bragdvändningen mot Juventus kan ha varit början på Zlatan Ibrahimovic avskedsföreställning i Milan. 

Zlatan fyller 39 i höst och sa efter matchen att fansen ”kan ha sett honom spela live för sista gången”.  

– Det kan vara en hint om ett farväl till fotbollen, säger Milannews-journalisten Matteo Calcagni.

– Målet för honom var att avsluta karriären i Milan, det är ju hans klubb, hans stad, säger TV4:s expert Hasse Backe. 

Milan stod för en smått sensationell vändning mot Juventus under tisdagskvällen. De regerande mästarna hade tagit ledningen med två mål mot noll på San Siro och segern såg ut att bara kunna joggas hem.

Då fick Milan en straff som Zlatan Ibrahimovic förvaltade till 1-2 på resultattavlan. Och inom sex minuter hade Milan gjort två mål till, ett av dem framspelat av svensken innan han blev utbytt. 

Sen höll han hov efter matchen. Dels sa Zlatan att han var ”president, tränare och spelare” i klubben, men också flera saker som tyder på att han tid i Milan går mot sitt slut. 

– De mest relevanta orden han säger efter matchen är att ”här finns saker vi inte kan kontrollera”, säger Milannews-journalisten Matteo Calcagni och hänvisar till den maktkamp som pågått i Milan under våren. 

Maktspel inom Milan?

Både Zvonimir Boban och Paolo Maldini känt att vd:n Ivan Gazidis har gått bakom ryggen på dem när han inlett diskussioner med Ralf Rangnick om rollen som tränare o klubben. 

Någonting som ledde till att Boban redan har lämnat Milan och att Maldini ser ut att följa efter. Därmed blir även chanserna till att Zlatan stannar i Milan mindre.

– Det kommer påverka honom naturligtvis. Bollen ligger hos Rangnick och sättet han vill spela på. Han har visat sin typ av fotboll i såväl Red Bull Salzburg som i New York Redbull. Och frågan är väl hur Zlatan kommer passa in i det spelsystemet? För det krävs enormt löpande och det är inte ”Ibras” styrka. Rangnicks kravbild passar inte Zlatans, säger TV4-experten Hasse Backe. 

Tror du att det pågår maktspel inom klubben?

– Det är inte alls omöjligt. Zlatan har säkert undersökt vad Ralf Rangnick står för. Baserat på min egen erfarenhet så vet jag att sådana megastjärnor har tätkontakt med ledningen och ägarna. 

”Kanske inte erbjuder kontraktet Zlatan vill ha”

Backe tror att Zlatan och Rangnick kan samarbeta tillsammans nästa säsong, men är osäker på om det blir så. 

– Milan kanske inte erbjuder det kontrakt Zlatan vill ha. De kanske vill ha honom på ett halvårskontrakt och det kommer han inte gå med på. Om jag får gissa så tror jag att Milan blir Ibrahimovics sista destination.

Det tror även Calcagni, som tolkar Zlatans utspel att ”fansen kan ha sett honom spela live för sista gången” som att svensken funderar på att lägga av. 

– Det kan vara en hint om ett farväl till fotbollen. Om man lyssnar på hans intervju hör man att hans kärlek för Milan är tydlig och jag tror att han hade velat stanna om han hade fått rätt förutsättningar. Men jag tror inte att det är möjligt i dagsläget. 

– Beslutet är inte hundra procent taget, men det mesta tyder på att han säger hejdå, men det kanske bara är till Milan och inte till fotbollen i stort.