Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det blir ett ganska lustigt skådespeleri”

Ett Corona-utbrott hindrar Torino lämna staden Turin av de lokala hälsomyndigheterna.

Men borta i Rom måste Lazio ändå följa rutinerna och låtsas som att de ska spela match.

I kväll spelas Lazio mot Torino i Serie A. Eller gör den det? På papperet ska matchen fortfarande spelas, även om Torino inte får lämna hemstaden Turin av de lokala hälsovårdsmyndigheterna. Det är nämligen ett Corona-utbrott i Turin-klubben som som gör att de stoppas från att resa.

Matchen skjuts heller inte upp av det italienska fotbollsförbundet, då det endast sker om ett lag kan påvisa tio positiva Corona-test. 

Lazio tilldelas segern

Lazio måste dock fortfarande låtsas som att de regnar och följa de normala rutinerna, även om alla vet att Torino inte kommer att dyka upp. Lazio kommer att bli tilldelad en 3-0-seger, då Torino tekniskt sätt har lämnat en ”walkover”. 

– Det blir ett ganska lustigt skådespeleri över det hela, säger kommentatorn Christoffer Svanemar i C More.

Dessa scener påminner väldigt mycket om när Napoli inte fick lämna Neapel i höstas inför mötet mot Juventus. Juventus fick sedermera en 3-0-vinst tilldelad sig, som överklagades gång på gång från Napoli-håll.