Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dejan Kulusevski pekas ut i dokument – som ”meningslös värvning”

Dejan Kulusevski: "Vi tränar för lite"
Dejan Kulusevski.
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Dejan Kulusevski, 22, har redan hunnit representera flera stora klubbar. En av dem är Juventus.

Dock verkar inte den tidigare sportkoordinatorn Federico Cherubini inte varit helt övertygad gällande värvningen av den svenske landslagsmannen.

Detta då Kulusevski nu pekas ut i det dokument som kallas ”Paraticis svarta bok”.

Den italienska storklubben Juventus har redan straffats med poängavdrag på 15 poäng i Serie A och den före detta sportchefen Fabio Paratici har stängts av.

Detta till följd av den ekonomiska brottslighet det uppdagats att klubben tidigare sysslat med. Den italienska åklagarmyndigheten hade då utrett falsk redovisning innan delar av styrelsen, inklusive presidenten Andrea Agnelli och vice-presidenten Pavel Nedved, avgått.

På det kom även uppgifter i slutet av januari om att Dejan Kulusevski riskerade att stängas av efter händelserna.

Nu återfinns svenskens namn på nytt med i utredningen. Detta i ett dokument som The Athletic publicerat. Det är i vad som kallas ”Paraticis svarta bok” som Kulusevskis namn förekommer.

Sportkoordinatorn Federico Cherubini ska då ha gjort anteckningar på ett papper i samband med ett av mötena som duon haft. Då ska han ha delat upp dokumentet i fyra delar; ledarskap, strategi, relationer och beteende.

Vidare skrev han ”hur hamnade vi här?” och ”meningslösa värvningar”. Det var då Kulusevski hamnade på listan under de rubrikerna.

Cherubini ska då ha ifrågasatt att Juventus betalade Atalanta 44 miljoner euro för honom efter hans lånesejour i Parma. Enligt sportkoordinatorn var det helt enkelt ett överpris.

Sedan tiden i Juventus, som han fortsatt tillhör, går det ju dock att påstå att Kulusevski presterat fin fotboll i England, Premier League och Tottenham. I vintras fick han som bekant även Guldbollen som Sveriges bästa manliga fotbollsspelare.

Dejan Kulusevski och Fridolina Rolfö prisades