Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De tvingade Albin att spela skadad”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: FRANKPETERS / WITTERS BILDBYRÅN

Albin Ekdals skadebekymmer förvärrades av hur tyska klubben Hamburg hanterade honom.

Det menar Ekdals agent Martin Klette. 

– Efter ett par skadefyllda år i HSV, vilket till stor del beror på att HSV tvingat Albin att spela innan han var frisk, så blir det bra att återkomma till serie A där Albin haft stora framgångar, säger Klette. 

– Vi tänker inte kommentera hans anklagelser, säger HSV:s presschef Lennart Westphal. 

Albin Ekdals tid i tyska Hamburg har präglats av skadeproblem. Under tre säsonger blev det bara ett fyrtiotal matcher för svensken.

Nu har Ekdal flyttat vidare, tillbaka till Italien. I dag presenterade Sampdoria den svenske landslagsmittfältaren - som skrivit på ett treårskontrakt. 

Ekdals agent till attack

När övergången var avklarad passade Ekdals agent Martin Klette på att skicka en känga till hur Hamburg hanterat svenskens rehabilitering. 

– Det är skönt att det är klart och att det blev en så pass bra helhetslösning fotbollsmässigt, socialt och ekonomiskt. Efter ett par skadefyllda år i HSV, vilket till stor del beror på att HSV tvingat Albin att spela innan han var frisk, så blir det bra att återkomma till serie A där Albin haft stora framgångar. Sampdoria är en klassisk serie A klubb med något riktigt spännande på gång. Det märks på deras intresse för Albin att han ses som en nyckelspelare, säger Klette. 

https://twitter.com/EkdalAlbin/status/1029996101116612610

”Vi är inte ovänner”

Men någon konflikt mellan Hamburg och Ekdal är inte det tal om. Inte om man frågar HSV:s presschef Lennart Westphal. 

– Albin Ekdal och HSV går inte skilda vägar som ovänner, vi gör det på ett bra sätt. Vi har publicerat ett uttalande som bekräftar detta. Vi kommer inte kommentera Martin Klettes anklagelser, säger Westphal. 

Meddelandet som Westphal refererar till återfinns på Hamburgs hemsida. 

– Jag vill rikta ett speciellt tack till de otroliga HSV-fansen. Det har varit en ära att spela på Volksparkstadion, säger Ekdal