Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför vägrar Ronaldo ha symbolen på tröjan

Cristiano Ronaldo bär inte symbolen.Foto: REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Det gör däremot Nicolo Zaniolo.Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Ett par spelare sticker ut med sina tröjor under Serie A-säsongen.

Men en spelare vägrar bära symbolen.

Nu avslöjar Daily Mail anledningen bakom Cristiano Ronaldos nobb.

Den uppmärksamme har kanske sett att vissa spelare i Serie A har en ny detalj tryckt mitt på sina tröjor.

Spelarna har en sak gemensamt: De satte avtryck under föregående säsong.

Samir Handanovic blev årets målvakt, Kalidou Koulibaly utsågs till ligans bäste försvarare, Sergej Milinkovic-Savic till bäste mittfältare, Fabio Quagliarella till bäste anfallare och Nicolo Zaniolo utsågs till ligans bästa unga spelare.

Romas 20-åring Nicolo Zaniolo utsågs till förra säsongens unga spelare och har därför en symbol tryckt mitt på bröstet.Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Cristiano Ronaldo då? Han utsågs till hela ligans bäste spelare och erbjöds också att få en unik symbol tryckt på sina Juventus-tröjor den här säsongen.

Men han vägrade.

34-åringen är den ende spelaren som vann pris förra säsongen som har valt att inte ha symbolen på sin tröja, enligt den spanska tidningen Marca. 

Nu avslöjar Daily Mail anledningen bakom Ronaldos nej, tack. De skriver att spelarna har haft möjlighet att bestämma själv om de vill ha symbolen på sin tröja eller inte – och att Ronaldo tackat nej av respekt.

Därför vägrar Ronaldo bära symbolen

Den engelska tidningen uppger att portugisen gjorde det då han inte vill framstå som en spelare som står över sina lagkamrater. 

Ronaldo gjorde 21 mål på 31 ligamatcher förra säsongen och öppnade hösten med ett mål i den galna 4-3-segern hemma mot Napoli helgen.

Samtidigt fortsätter fotbollsvärlden att diskutera vem som är bäst: Ronaldo eller Messi. 

Juventusanfallaren uttalade sig nyligen i dokumentären ”The making of”, där han diskuterar rivaliteten mellan honom och Messi.

– Skillnaden mellan mig och Messi är att jag har spelat för flera klubbar och vunnit Champions League med olika lag, säger Ronaldo och fortsätter: 

– Jag var skyttekung i Champions League sex säsonger i rad. Samtidigt är det inte många spelare som har vunnit CL fem gånger. Därför känner jag att jag kan identifiera mig själv med klubben.