Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Då förnyas Zlatans kontrakt automatiskt”

Expressens Therese Strömberg rapporterar från ”hemliga” träningsanläggningen Milanello. Här avgörs Zlatans framtid.
Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDREA STACCIOI / INSIDEFOTO BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic återkomst i Milan har inte gått obemärkt förbi.
Redan nu spekuleras det i framtiden och klubben har en plan: 

– Det finns en klausul som gör att kontraktet förnyas automatiskt om vi tar oss till Champions League, säger sportchefen Paolo Maldini till Sky Sport Italia. 

Det var i slutet av december som Zlatan Ibrahimovic presenterades för AC Milan. Och vad som ska hända härnäst är något som det har spekulerats kring. 

Efter gårdagens möte mellan Milan och Fiorentina som slutade 1-1 och innehöll allt från bortdömt mål, frilägesutvisning till straffspark, så fick Paolo Maldini frågor om svenskens framtid. 

Sportchefen avslöjade då en detalj i kontraktet som i varje fall ger en riktning om framtiden. 

– Ibras kontrakt är på sex månader och det finns en klausul som gör att det förnyas automatiskt om vi tar oss till Champions League, säger Maldini till Sky Sport Italia. 

”Måste ha en öppen dialog” 

Och än så länge är det bit kvar upp till en Champions League-plats för Milan. De ligger just nu på en sjundeplats i Serie A och har nio poäng upp till fjärdeplatsen som skulle ge CL-spel. 

Men oavsett framtida spel så avser Paolo Maldini att ha en dialog med ”Ibra”. 

– Skulle vi inte göra det så är det enda naturliga att vi sätter oss ned och diskuterar med honom, säger han och fortsätter: 

– Med Ibra är det alltid en personlig diskussion att ta och därför måste vi ha en öppen dialog. Och det har vi alltid haft, annars hade han inte kommit hit.