Nya uppgifter: Ikonen blev dumpad av Roma

Foto: ALBERTO LINGRIA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO BILDBYRÅN
Foto: FRANCO LANNINO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En era inom världsfotbollen är över.

Daniele de Rossi lämnar Roma efter 18 säsonger i klubben – men inte på eget bevåg.

– Jag berättade för honom i går att vi inte skulle förlänga hans kontrakt, säger vd:n Guido Fienga enligt Football Italia.    

Daniele de Rossi kom till Roma redan år 2000. Sedan dess har det blivit över 600 matcher i klubben för den hårdföre mittfältaren.

Men nu är hans tid i Rom över. Roma har bekräftat på sin hemsida att ligamatchen mot Parma blir en avskedsföreställning för 35-åringen. 

– I går träffade jag Daniele och berättade om klubbens beslut att inte förnya hans kontrakt. Jag uttryckte en önskan om att han skulle stanna och få en annan roll, säger Romas vd Guido Fienga. 

På en presskonferens som hölls i dag grät de Rossi och erkände öppet att han hade velat spela vidare i Roma i minst en säsong till.

– Jag har levt i snart 36 år och jag insåg att mitt kontrakt inte skulle förnyas. Jag ville inte ställa till med en massa oväsen och bli en distraktion för Roma, säger de Rossi. 

De Rossi lämnar Roma

– Vi kommer alla att fälla tårar när han drar på sig den röda tröjan för sista gången, men vi respekterar hans beslut att förlänga sin spelarkarriär även om den vid nästan 36 års ålder kommer att förflyttas bort från Rom, säger Romas klubbordförande Jim Pallotta i ett uttalande. 

De Rossis nästa klubb finns inte omnämnd i uttalandet. Parma-matchen spelas 26 maj.

– Jag känner mig som en fotbollsspelare och vill fortsätta spela fotboll. Det skulle kännas fel att sluta nu, säger han.  

– Alla i Roma vill tacka Daniele för hans otroliga engagemang för klubben och vill bedyra att våra dörrar alltid kommer att vara öppna för honom om han vill återvända till klubben i en annan roll, säger Pallotta. 

Tackade nej till City

De Rossi har vid flera tillfällen ryktats vara på väg till andra klubbar – men han har alltid avböjt alla chanser att lämna Roma. 2012 tackade han nej till ett megakontrakt i Manchester City.

– Jag hade tre-fyra år på mig när jag kunde gå till lag som har vunnit mer än Roma, men jag och Roma valde mig. 

– Jag är inte glad, men jag har inget agg mot klubben. Det är ett beslut som jag accepterar, säger De Rossi.


https://twitter.com/OfficialASRoma/status/1128187908601667584