Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chiesa räddade en poäng i rivalmötet

Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/MARCO CANONIERO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Dejan Kulusevski fanns inte med från start när Juventus tog sig an rivalen Napoli på hemmaplan.

Trots att Juventus historiskt sett brukar vara lyckosamma på hemmaplan mot Napoli så lyckades man inte med att knappa in poängmässigt i tabellen.

Toppmöte tillika rivalmöte i Serie A under torsdagskvällen när Napoli gästade Juventus.

Båda lagen är drabbade av covid, där Napoli som drabbats hårdast av de båda lagen kom till spel med flera unga och oprövade spelare på bänken. Man hade heller inte sin ordinarie tränare Luciano Spalletti på plats sedan även han smittats av viruset.

Samtidigt har mycket av det senaste kring Napoli handlat om Lorenzo Insigne och hans vara eller icke vara i klubben. Insigne, som varit Napoli trogen hela sin karriär ser nu nämligen ut att lämna för spel i MLS.

Trots en, vad man kan tro, inte helt okomplicerad uppladdning var den ändå gästerna från Neapel som fick första ordet på Allianz Stadium, när belgaren och trotjänaren Dries Mertens drog till. Bollen letade sig förbi såväl mittbacken Matthijs De Ligt som målvakt Wojciech Szczesny, och Napoli ledde med 0-1 i matchens 23:e minut.

Trots kvitteringen - lagen delade på poängen

Juventus åt sig in i matchen, och kort efter halvtidspausen kom också kvitteringen.

Stjärnskottet Federico Chiesa, som gjorde stor succé i EM i somras, var sist på bollen och förde Juventus tillbaka in i matchen.

Den andra halvleken blev mycket av ett ställningskrig mellan två lag som från starten av matchen visade att man har stor respekt för varandra.

Matchen bjöd inte på fler mål och lagen fick dela på poängen. Juventus missade därmed chansen att knappa in på Napoli som ligger trea i tabellen medan ”Juve” återfinns på en femteplats, fem poäng bakom.

Dejan Kulusevski blev inbytt i den 81:e minuten för Juventus.

Hjulmand: ”Önskar jag hade sagt det”